• Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Itaallased hindavad Kristiine kaubanduskeskuse kallimaks

  Kristiine kaubanduskeskuse omanikfirma Pro Kapitali finantsdirektor Ilona Saari põhjendas kompleksi hindamisakti tellimist Pro Kapitali läheneva 225 mln kroonise võlakirjaemissiooniga. «Peame investoritele näitama, mida väärt oleme,» sõnas Saari. Pro Kapitali emissioon müüakse tõenäoliselt maha Itaalia investoritele.
  Saari ütles, et Pro Kapital lasi ühel rahvusvahelisel investeerimisfirmal hinnata ka kogu Pro Kapitali vara. Ta keeldus samas ettevõtte turuväärtust avalikustama.
  Äripäevale on kaks tundmatuks jääda soovinud allikat kinnitanud, et kinnisvarafirma Jones Lang LaSalle müüb Kristiine kaubanduskeskust poole miljardi krooniga. Pro Kapitali suuromanik, Itaalia ärimees Ernesto Preatoni kinnitas, et keskuse müügiplaani tal pole. «Võib-olla kümne aasta pärast, mitte praegu,» sõnas Preatoni.
  Jones Lang LaSalle'i Milaano kontori tegevjuht Michael Follet kinnitas samuti, et Kristiine kaubanduskeskus pole müügis. Samas ei soovinud ta anda mingeid kommentaare kaubanduskeskuse hindamisakti kohta.
  Uus Maa Kinnisvaraarenduse OÜ juhatuse esimees Ville Jehe ütles, et ka nende firma oleks suutnud valmiva kaubanduskeskuse turuväärtust hinnata. «Kõik oleneb sellest, kes hindab,» lausus Jehe. «Mida madalam on oodatav tulunorm, seda kõrgemaks muutub turuväärtus.»
  Itaalia investorite oodatav tulunorm on eestlaste omast tunduvalt madalam ja ilmselt oleks mõni kohalik kinnisvarafirma seda objekti madalamalt hinnanud, ütles Jehe.
  Kristiine kaubanduskeskuse direktor Allan Remmelkoor väitis eile, et kohalikud kinnisvarafirmad ei suuda nii suurt objekti hinnata. Tema sõnul on 300 mln krooni maksnud kaubanduskompleks hinnatud 200 mln krooni kõrgemalt tänu sõlmitud rendilepingutele.
  Kristiine kaubanduskeskus avatakse klientidele 28. mail. Kompleksis hakkab tööle 59 kauplust, millest suurim on toidu- ja esmatarbekaupade müügiga tegelev Hypermarket. Kaupluse rendihind on 300--500 kr/m² kuus. Keskuse ehitas AS Merko Ehitus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Väikeste linnade uued arendused langevad surve alla
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.