Laod on riigiressursside keskuse põhiväärtus

ASi Riigiressursside Keskus 20 mln kroonise aktsiapaki ostuks oli ametlikult kinnitamata andmeil kuus pakkumist. Teada on Liiva laokompleksi juhi Toivo Külaviiru esindatav AS Trade & Invest ja kinnisvaraarendajad ASist Uus Maa, kelle eelmist alla 10 mln kroonist pakkumist pidas agentuur väheseks.

Riigile kuuluva ASi Riigiressursside Keskus omanduses on üle 8 ha laoruume Tallinnas, Maardus, Paides, Jõgeval ja Tapal, üle poole neist seisab tühjalt. Keskus säilitab riigireservi varusid ning kaupleb alkoholi ja toiduainetega.

Uus Maa Kinnisvaraarenduse OÜ pakkumise projektijuhi Tarmo Lehtmetsa sõnul on keskuse juures huvipakkuvaim Maardu laokompleks üldpinnaga 39 000 m², 7,5ha maatükk ja oma raudteeharu.

Keskuse mullune netokäive oli 17,8 mln krooni ja puhaskasum 460 000 krooni. Agentuuri nõukogu valib ettevõtte erastaja 9. juunil.

Autor: ÄP

Hetkel kuum