• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Opositsiooni kahjulik venitamistaktika

  Nii opositsiooni kui ka koalitsiooni poliitikud nimetavad riigieelarve kärpimisega viivitamist Eesti riigile kahjulikuks, kuid kumbki pool ei kavatse oma nõudmistes järele anda.
  Riigikogu opositsiooni liidri Edgar Savisaare pressiesindaja Jakko Väli ütles reedel, et Keskerakond jätkab kolmapäevasel riigikogu istungil pidevalt vaheaegu võttes riigieelarve kärpimise takistamist, kui riigieelarve kärbete eelnõu riigikogus teisele lugemisele tuleb. Opositsioon tegi lisaeelarve eelnõusse üle 500 parandusettepaneku, mille menetlemine võib venitamistaktikat kasutades aega võtta vähemalt 100 tundi.
  Riigikogu koalitsiooninõukogu esimees Andres Tarand ütles reedel, et valitsusliit on valmis negatiivse lisaeelarve vastuvõtmise nimel opositsiooni venitamistaktikaga kaasa minema ja töötama suvi läbi kuni augustini. «Opositsiooni taktika töötab ELiga ühinemise vastu,» ütles Tarand. «Jääme seadusloomega jänni.»
  «Ma ei näe kompromissi võimalust, sest valitsusliit väldib ka rahanduskomisjonis diskussiooni,» ütles Maarahva Erakonna fraktsiooni aseesimees Andres Varik. «Opositsioonil pole muud relva kui venitamine.»
  «Opositsioon tekitab määramatut segadust,» ütles rahanduskomisjoni esimees Kalle Jürgenson Isamaaliidu fraktsioonist. «Nende tegevus ohustab Eesti riiklust.»
  «Valitsusliit ei anna meie nõudmistele järele, sest tahab näidata oma jäärapäisust,» ütles Varik. «Riik ja rahvas kaotavad selle jonnakuse pärast.»
  Riigikogu esimees Toomas Savi ütles, et tunneb opositsiooni käitumise pärast muret, sest riigikogu töötab praegu tühikäigul. «Kuni eelarve parandused pole vastu võetud, ei saa riigikogu ühegi muu seadusega edasi minna.»
  Savi ütles, et kui patiseis riigikogus jätkub, kutsub ta fraktsioonide juhid enda juurde, et saavutada kompromiss riigikogu esimehe autoriteedi survel.
  Keskerakond alustas eelmisel nädalal ulatuslikku avalikku propagandakampaaniat negatiivse lisaeelarve vastu. Kortermajade postkastidesse tasuta kantud trükises «Seitse Päeva» süüdistab ebaõnnestunud riigieelarve üks autoritest, keskerakondlane Olev Raju valitsusliitu valetamises, sest Raju andmeil on riigile raha laekunud rohkem kui ametlikult näidatakse. Seitsme Päeva autorite kirjutistest selgub, et Keskerakond ei soovi üldse riigieelarvet kärpida, pidades seda kahjulikuks.
  Opositsioonierakonnad alustasid eelmisel nädalal riigikogus pidevat 10minutiliste vaheaegade võtmist, et lisaeelarve kinnitamist edasi lükata ja end valitsusliidu suhtes maksma panna.
  Valitsusliit soovib maksude alalaekumise tõttu miinusesse langenud riigieelarvet miljardi krooni võrra kärpida. Maarahva Erakond taotleb Variku sõnul kärbete vähendamist 300 miljoni krooni võrra ja Telekomi müügi raha kasutamist eelarveaukude lappimiseks. «Me ei tohi kärpida investeeringuid koalitsiooni kavandatud summas, et vältida tööpuuduse kasvu ja kahju omavalitsustele,» selgitas Varik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Pühin Arco Vara portfellist minema
Otsustasin oma portfelli koristada, et teha ruumi uutele investeerimisvõimalustele. Esimesena jäi minu luua ette kodumaine kinnisvaraarendaja Arco Vara.
Otsustasin oma portfelli koristada, et teha ruumi uutele investeerimisvõimalustele. Esimesena jäi minu luua ette kodumaine kinnisvaraarendaja Arco Vara.
Emöke Sogenbits: aga nii pikka jamade rodu pole ma oma elus veel näinud!
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
"Kriisis on hea näha, et vahet pole, mis tööd teed, juhtidel on sarnased probleemid. Ma ei taha olla ebatsensuurne, aga kõige kõige hullem juhtimise juures on see, et mida kõrgemal kohal sa oled, seda hullem mhh-magnet sa oled," alustas Metallitööstuse Hanza Mechanics Balti klastri juht Emöke Sogenbits.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Majutusidu Bob W ostab Eesti ettevõtte
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.
Täisautomaatsel tehnoloogial põhinev Soome majutusettevõte Bob W omandas Eesti suurima lühiajalisele majutusele keskenduva korterite operaatori Estonishing Stay, kindlustades sellega Eestis valdkonna turuliidri positsiooni, teatasid ettevõtted.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.