Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Linn korraldas odava peo

  Tallinna vanalinna päevade üks korraldajaid, programmi koordinaator Tiina Õunapuu on rahul, et üritusega saadi hakkama vähese rahaga. «Vanalinna päevade eelarve oli kolm miljonit krooni, mis on väga väike, ja sellepärast jäi ka palju häid ideid teostamata,» lausub Õunapuu.
  Sponsoritelt said neli päeva kestnud suurürituse korraldajad 210 000 krooni. «Paljud ettevõtjad ja esinejad reageerisid aeglaselt ning avaldasid oma soovi vanalinna päevadest osa võtta liiga hilja,» lisab korraldaja.
  Vaatamata sellele, et esimesel ürituste päeval oli Raekoja platsi kavas palju auke, olid vabaõhuetendused Õunapuu sõnul stiilsed. «Fantastiline oli papagoi laskmine ning maikrahvi ja -krahvinna valimine,» kiidab ta. Papagoi laskmiselt teenitud rahaga toetatakse Tallinna loomaaeda.
  Vanalinna päevade kõrghetk oli Vabaduse väljaku muusikatelgis Eri Klasi 60. sünnipäeva auks korraldatud kontsert. «Kontsert oli väga kallis, aga pärast sellist elamust tundub, et see on ääretult odav,» ütleb järgmisel hommikul pärast juubelikontserti ASi Eesti Kontsert asedirektor Aivar Mäe.
  Kontsert Eri Klasi auks oli Eesti Kontserdi esimene vabaõhuüritus tänavu Tallinnas ja Mäe on õnnelik, et see õnnestus. «Muusikatelgi idee on ennast täielikult õigustanud, aga järgmisel aastal me seda ei tee,» lausub Mäe. «Sellist kontserti korraldatakse üks kord elu jooksul.»
  Päevas külastas Vabaduse platsile üles pandud muusikatelki 3500 inimest, juubelikontserdist sai osa ligi 1500 piletiga pealtvaatajat. Piletite hinnad olid 100--150 krooni, mis tõi korraldajatele tulu ligi 200 000 krooni.
  Raekoja platsil asuva restorani Karl Friedrich juhataja Ritta Roosaare sõnul kasvas restorani külastajate arv vanalinna päevade ajal 30 protsenti. «Sellist kasvu võis eeldada, sest vanalinna päevi korraldatakse iga suvi,» lausub Roosaar. Vanalinna päevade ajaks võttis restoran tööle lisapersonali. «Igasugused vanalinna üritused, mis toimuvad Raekoja platsil, on teretulnud,» lausub Roosaar.
  Vanalinna päevade raames korraldatud käsitööturul läks Tiina Õunapuu hinnangul hästi ja inimesed tundsid selle vastu elavat huvi. «Sellest tekkis idee korraldada samalaadset turgu väiksemas mahus kasvõi korra nädalas,» lisab ta.
  Pikal tänaval asuva OÜ Hervelle suveniiride kaupluse juhataja Nuria Rjazapova räägib, et vanalinna päevade ajal oli kaupluse käive tavalisest kolm korda suurem.
  «Turistid ostsid kõige meelsamini Eesti lippe ja teisi meeneid, mis kandsid Eesti sümboolikat,» lausub Rjazapova. «Meie äri ongi edukas ainult suvel, kui on palju välismaalasi, sest kohalikud inimesed ostavad vähe.»
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Apple andis investoritele külma duši Suurim langus kuue aasta jooksul
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Fordi tegevjuht: jätsime kaks miljardit kasumit lauale
USA autotootja Fordi kvartalitulemused jäid prognoosidele alla, tegevjuhi sõnul jäi kaks miljardit dollarit kasumit teenimata.
USA autotootja Fordi kvartalitulemused jäid prognoosidele alla, tegevjuhi sõnul jäi kaks miljardit dollarit kasumit teenimata.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Raadiohommikus teeme selgeks lennunduse hetkeseisu
Äripäeva raadionädala esimeses hommikuprogrammis süveneme reisilennunduse probleemidesse ning uurime, milline on eesti lennureisija lootus paremateks ühendusteks.
Äripäeva raadionädala esimeses hommikuprogrammis süveneme reisilennunduse probleemidesse ning uurime, milline on eesti lennureisija lootus paremateks ühendusteks.

Olulisemad uudised

Ministeerium värbas Ragn-Sellsi arendusjuhi asekantsleriks
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) uueks transpordi asekantsleriks kinnitati Sander Salmu, kes alustab ametis 13. märtsil.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) uueks transpordi asekantsleriks kinnitati Sander Salmu, kes alustab ametis 13. märtsil.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.