• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Linn korraldas odava peo

  Tallinna vanalinna päevade üks korraldajaid, programmi koordinaator Tiina Õunapuu on rahul, et üritusega saadi hakkama vähese rahaga. «Vanalinna päevade eelarve oli kolm miljonit krooni, mis on väga väike, ja sellepärast jäi ka palju häid ideid teostamata,» lausub Õunapuu.
  Sponsoritelt said neli päeva kestnud suurürituse korraldajad 210 000 krooni. «Paljud ettevõtjad ja esinejad reageerisid aeglaselt ning avaldasid oma soovi vanalinna päevadest osa võtta liiga hilja,» lisab korraldaja.
  Vaatamata sellele, et esimesel ürituste päeval oli Raekoja platsi kavas palju auke, olid vabaõhuetendused Õunapuu sõnul stiilsed. «Fantastiline oli papagoi laskmine ning maikrahvi ja -krahvinna valimine,» kiidab ta. Papagoi laskmiselt teenitud rahaga toetatakse Tallinna loomaaeda.
  Vanalinna päevade kõrghetk oli Vabaduse väljaku muusikatelgis Eri Klasi 60. sünnipäeva auks korraldatud kontsert. «Kontsert oli väga kallis, aga pärast sellist elamust tundub, et see on ääretult odav,» ütleb järgmisel hommikul pärast juubelikontserti ASi Eesti Kontsert asedirektor Aivar Mäe.
  Kontsert Eri Klasi auks oli Eesti Kontserdi esimene vabaõhuüritus tänavu Tallinnas ja Mäe on õnnelik, et see õnnestus. «Muusikatelgi idee on ennast täielikult õigustanud, aga järgmisel aastal me seda ei tee,» lausub Mäe. «Sellist kontserti korraldatakse üks kord elu jooksul.»
  Päevas külastas Vabaduse platsile üles pandud muusikatelki 3500 inimest, juubelikontserdist sai osa ligi 1500 piletiga pealtvaatajat. Piletite hinnad olid 100--150 krooni, mis tõi korraldajatele tulu ligi 200 000 krooni.
  Raekoja platsil asuva restorani Karl Friedrich juhataja Ritta Roosaare sõnul kasvas restorani külastajate arv vanalinna päevade ajal 30 protsenti. «Sellist kasvu võis eeldada, sest vanalinna päevi korraldatakse iga suvi,» lausub Roosaar. Vanalinna päevade ajaks võttis restoran tööle lisapersonali. «Igasugused vanalinna üritused, mis toimuvad Raekoja platsil, on teretulnud,» lausub Roosaar.
  Vanalinna päevade raames korraldatud käsitööturul läks Tiina Õunapuu hinnangul hästi ja inimesed tundsid selle vastu elavat huvi. «Sellest tekkis idee korraldada samalaadset turgu väiksemas mahus kasvõi korra nädalas,» lisab ta.
  Pikal tänaval asuva OÜ Hervelle suveniiride kaupluse juhataja Nuria Rjazapova räägib, et vanalinna päevade ajal oli kaupluse käive tavalisest kolm korda suurem.
  «Turistid ostsid kõige meelsamini Eesti lippe ja teisi meeneid, mis kandsid Eesti sümboolikat,» lausub Rjazapova. «Meie äri ongi edukas ainult suvel, kui on palju välismaalasi, sest kohalikud inimesed ostavad vähe.»
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.