• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Loomeinimeste drill ei õigusta ennast

  Draamateatri juht Merle Karusoo oli loomingulise kollektiiviga tekkinud vastuolude tõttu sunnitud lahkuma. Ehkki kunstilises ja majanduslikus mõttes pole Draamateatril häda midagi.
  Äripäev on sama meelt, et Eesti Televisioonis puhkenud konflikti tõttu peaks ka peadirektor Toomas Lepp ameti maha panema, enne kui algab ETV kui ettevõtte allakäik.
  Teleprogrammi kunstilisest aspektist ei saa ETV-le praegu etteheiteid teha, ent majandusasjad kipuvad kiiresti allamäge veerema. Kaugel siis ka telepildi igavalt mustvalgeks muutumine on.
  Riigieelarvest tänavu saadav, ehkki raskete aegade tõttu veidi kärbitud raha suurusjärgus 100 miljonit krooni on kiiresti sõrmede vahelt pudenenud. Raha otsasaamine oligi tõenäoline ajend konflikti puhkemisele. Hispaania-pärase keevalise temperamendiga Toomas Lepp pole suutnud tegutseda sihipäraselt, tema otsused muutuvad kiiresti, omane on stiil tehtud-mõeldud. Iseloomulikud on otsused ETVst reklaami kaotamise ja siis tagasikutsumise kohta -- küsimus, mille suhtes tuleb selge seisukoht võtta.
  Maksumaksja on õigustatud teadma, mis ETVs praegu toimub. Kui kanal kaotab vähehaaval vaatajaid, pole mitte just väike raha otstarbekalt kulunud. Ka nn avalik-õiguslik kanal peab olema jätkuvalt populaarne, mis mõtet teletegemisel muidu on.
  Loomeinimestest tegijad on teinekord pirtsakad, olles ka ise hüvesid maitsnud, kasvõi nooblite ametiautode näol. Paraku on inimesed needsamad, kelle Lepp ise meeskonda võttis, seega pole konflikt tagasi pööratav.
  Öeldakse, et asendamatuid inimesi pole, see kehtib samahästi nii ühe kui teise poole kohta; küsimus on selles, kelle lahkumisega ETV kui toode vähem kannatab. Ratsionaalselt otsustades kaaluvad kaheksa teletegijat peadirektori üles, ja nii peaks Lepp lahkuma.
  Teleloomeinimeste ring pole Eestis sedavõrd lai, et talendid niisama nelja tuule poole valla lasta, pigem pole juht oma tööga hakkama saanud. Kuigi võitlusmeetodid ise on kaunis drakoonilised -- need võivad läbi minna üksnes nn avalik-õiguslikus ettevõttes, mitte aga eraettevõttes.
  ETV miinimumprogramm on Lepa tagasiastumine, maksimumprogramm aga ETV erastamine. Poole aastaga leiaks riik jõuka magnaadi ja uuest aastast ei eraldataks ETV-le eelarvest enam sentigi. Kanal saaks tööle asuda võrdsetel alustel, võrdses konkurentsis, küllap muutuks teleprogramm siis veelgi paremaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Balti börsid lõpetasid nädala tugeva käibe- ja tõusupäevaga
Balti börsiindeks Baltic Benchmark sulgus eilsega võrreldes 1,17% kõrgemal ja ka põhinimekirja käive ületas Enefit Greeni abiga kaks korda keskmist.
Balti börsiindeks Baltic Benchmark sulgus eilsega võrreldes 1,17% kõrgemal ja ka põhinimekirja käive ületas Enefit Greeni abiga kaks korda keskmist.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.