Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Siim Kallas astub riigikohtu ette

  Riigikohtu loakogu valmistab materjalid ette ning edastab kriminaalkolleegiumile, kes määrab kohtuistungi aja, kinnitas riigikohtu loakogu esindaja.
  Prokurör ei nõustunud Reformierakonna esimehest rahandusministri ja endise Eesti Panga presidendi Siim Kallase õigeksmõistmisega esimese ja teise astme kohtus ning esitas 20. mail riigikohtule sellekohase protesti.
  Protest käsitleb samu probleeme nagu aprillis ringkonnakohus, on riigiprokuratuuri prokurör Jaan Naaber varem öelnud. Vahe on ainult selles, et kui ringkonnakohus oleks võinud Kallase ja tema kaaskohtualuse süüdi mõista, siis riigikohus saab kriminaalasja saata uuesti Tallinna linnakohtusse.
  Naaber leiab, et Kallase ja Eesti Panga juristi Urmas Kaju tegevuses kümne miljoni dollari tehingus on kuriteo koosseis olemas.
  Tallinna linnakohus mõistis ametiseisundi kuritarvitamises süüdistatud Kallase ja Eesti Panga juristi Urmas Kaju märtsis õigeks kõigis süüdistuspunktides. Ringkonnakohus jättis otsuse 13. aprillil muutmata ning avaldas motiveeritud otsuse 20. aprillil.
  Kohtud mõistsid Kallase ja Kaju õigeks kuriteo koosseisu puudumise tõttu. Ei leidnud tõendust, et 1993. aasta sügisel aset leidnud kümne miljoni dollari tehingu taga oli Eesti Pank.
  Prokurör väljendas aprillis ringkonnakohtus seisukohta, et Kallas ja Kaju olid miljonitehingu Eesti Panga poolsed teostajad ning raha otseselt ?veitsi partneritele kandnud Põhja-Eesti Pangal (PEPil) oli vaid agendi roll.
  Prokurör nõudis Kallasele aastast vanglakaristust kaheaastase katseajaga, Kajule aga ühe aasta ja kuue kuu pikkust vanglakaristust kaheaastase katseajaga. Nii Kajult kui Kallaselt tahtis prokurör kohtu abil välja mõista ka tehinguga tekitatud kahju 107 219 200 krooni.
  Märtsis suutis Tallinna linnakohus tõendada, et kümne miljoni dollari tehingu faktiline teostaja oli PEP ning Eesti Pangal oli õigus PEPile selleks laenu anda.
  1993. aasta sügisel osales Põhja-Eesti Pank (PEP) Eesti Panga soovitusel investeerimisprogrammis, kandes Eesti Pangast selleks otstarbeks laenatud 10 miljonit dollarit ?veitsi kütusefirmale Paradiso SAL. Raha ei laekunud kokkulepitud aja jooksul PEPi tagasi ning on seni kadunud.
  Kallas ja Kaju eitavad oma süüd.
  Autor: BNS
 • Hetkel kuum
Luminori jätkusuutlikkuse juht: rohelisusest saab soodsama laenu argument
Praegu on see veel iga panga enda otsustada, kas anda rohelisematele ettevõtetele soodsamat laenu. Tulevikus eeldame, et nende jaoks, kellel on suurem kliimarisk, muutub üldjuhul ka laen kallimaks, kirjutab Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder.
Praegu on see veel iga panga enda otsustada, kas anda rohelisematele ettevõtetele soodsamat laenu. Tulevikus eeldame, et nende jaoks, kellel on suurem kliimarisk, muutub üldjuhul ka laen kallimaks, kirjutab Luminori jätkusuutlikkuse juht Kadri Vunder.
Järvan püüab universaalteenust viimasel hetkel riigikogu ette saada
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Lootuses kodu- ja väiketarbijatele elektri universaalteenuse hinda veel 1. aprillist kärpida, püüab ettevõtlusminister seadusemuudatused liita praegu riigikogus töös oleva eelnõuga.
Balti börsid alustasid tõusuga kuuendat järjestikust nädalat
Balti koondindeks Baltic Benchmark tõusis täna 0,3%, alustades nii juba kuuendat nädalat ühtejutti plusspoolel.
Balti koondindeks Baltic Benchmark tõusis täna 0,3%, alustades nii juba kuuendat nädalat ühtejutti plusspoolel.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Rüütsalu sookvootidest: naised peaksid end ise üles andma
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Mul oleks väga hea meel, kui naised annaksid end ise üles, ka personaliotsingu büroodesse, et nad on valmis kaasa lööma nõukogudes, rääkis Ekspress Grupi juht Mari-Liis Rüütsalu sookvootidest saates "Kuum tool".
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Carlsbergi juht loodab Venemaalt kõigepealt lahkuda, aga kunagi naasta
Saku Õlletehase omanik Carlsberg valmistub läbi rääkima alla kümne potentsiaalse ostjaga oma mahuka Venemaa äri üle ja mängu võib tulla ka ettevõtte tagasiostuklausel, kirjutab Taani väljaanne Börsen.
Saku Õlletehase omanik Carlsberg valmistub läbi rääkima alla kümne potentsiaalse ostjaga oma mahuka Venemaa äri üle ja mängu võib tulla ka ettevõtte tagasiostuklausel, kirjutab Taani väljaanne Börsen.

Olulisemad uudised

Operailil läks veduriäri müügiplaan luhta: ostjate huvi osutus kasinaks
Kuigi vedurite ehitus Tapa depoos on üks riigifirma Operaili kolmest ärisuunast, mille omanik soovis maha müüa, ei tekkinud aastase müügiprotsessi jooksul tõsiseltvõetavaid ostuhuvilisi. Seetõttu jätkab Operail Repairs Tapa depoos tööd Operaili koosseisus,
Kuigi vedurite ehitus Tapa depoos on üks riigifirma Operaili kolmest ärisuunast, mille omanik soovis maha müüa, ei tekkinud aastase müügiprotsessi jooksul tõsiseltvõetavaid ostuhuvilisi. Seetõttu jätkab Operail Repairs Tapa depoos tööd Operaili koosseisus,

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.