• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turud ootavad intressitõusu

  Selle nädala kahel esimesel päeval valitses valuutaturgudel ettevaatlik närvilisus. Kursid muutusid suhteliselt vähe. Kõik ootasid USA Föderaalreservi vabaturu komitee eile alanud kahepäevast istungit. Fedi liider hoiatas juba varem, et keskpanga intressimäära tõstetakse sel aastal vähemalt üks kord. Enamik valuutadiilereid ja analüütikuid olid peaaegu kindlad, et intresse tõstetakse juba täna. Küsimus on vaid määras. Kuigi veerandiprotsendipunktine intresside kergitamine on tõenäolisem, leidus neidki, kes ootasid poolepunktist tõusu.
  Nii või teisiti on juba praegu dollarihoiuste intressid 265 baaspunkti võrra kõrgemad kui eurohoiustel. Veerandiprotsendiline intressitõus tõstab dollaripõhjaliste intressitoodete kasumlikkust veelgi.
  Kui vaadata majandust, siis ka siin on eelised Ühendriikidel teiste suurte majanduste ees. Vaatamata intressitõusu väga suurele tõenäosusele kerkis Dow Jonesi tööstuskeskmine esmaspäeval 0,97%, NASDAQ koguni 1,95%. Tõusuga alustas Wall Street ka eile. Seega investorid usuvad endiselt USA majandusse, hoolimata asjaolust, et keskpank üritab arvatavasti sealset majandust veidi jahutada. Intressitõusu võib tõlgendada ka kui eelmise sügise monetaarpoliitika leevenduse korrektsiooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.