ÄP fototoimetus • 11. juuli 1999 kell 22:00

Kiviteri võlausaldajad kaitsesid nõudeid

Kiviteri suurim võlausaldaja on loovutatud võlanõudeid kokku ostnud AS Kohtla-Järve Vaigutööstus, kelle nõue ulatub 102 mln kroonini. ASi Eesti Põlevkivi nõue on 38 mln krooni.

Kiviteri pankrotihalduri Arno Mägi hinnangul on peahoone, laohoonete ja laovarude müügist võimalik teenida kuni 5 mln krooni. Kiviteri peahoone tagasivõitmisprotsessi kavatseb pankrotihaldur peagi alustada. «Esmajärjekorras tuleb vara müügist saadava rahaga katta 1,5 mln kroonine pankrotiaegne töötasuvõlg,» lausus Mägi.

Mägi sõnul analüüsivad audiitorid ja juristid praegu Kiviteri pankrotieelset tehingut, mille käigus ostis AS Viroliine Ühispangalt Kiviteri tütarettevõtte vara 103 mln krooni eest. Hiljem registreeriti Viroliine ümber seni töötavaks ASiks Viru Keemia Grupp.

Eesõigusnõudena kaitses Ühispank reedel 35 mln krooni suurust nõuet pankrotistunud keemiatööstusettevõtte vastu. Töötasunõuete suurus on 3 mln krooni ja riigi nõue töötajatele hüvitiste maksmise eest 9,8 mln krooni. Maksunõudeid on 8 mln krooni eest.

Autor: ÄP

Hetkel kuum