• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kiviteri võlausaldajad kaitsesid nõudeid

  Kiviteri suurim võlausaldaja on loovutatud võlanõudeid kokku ostnud AS Kohtla-Järve Vaigutööstus, kelle nõue ulatub 102 mln kroonini. ASi Eesti Põlevkivi nõue on 38 mln krooni.
  Kiviteri pankrotihalduri Arno Mägi hinnangul on peahoone, laohoonete ja laovarude müügist võimalik teenida kuni 5 mln krooni. Kiviteri peahoone tagasivõitmisprotsessi kavatseb pankrotihaldur peagi alustada. «Esmajärjekorras tuleb vara müügist saadava rahaga katta 1,5 mln kroonine pankrotiaegne töötasuvõlg,» lausus Mägi.
  Mägi sõnul analüüsivad audiitorid ja juristid praegu Kiviteri pankrotieelset tehingut, mille käigus ostis AS Viroliine Ühispangalt Kiviteri tütarettevõtte vara 103 mln krooni eest. Hiljem registreeriti Viroliine ümber seni töötavaks ASiks Viru Keemia Grupp.
  Eesõigusnõudena kaitses Ühispank reedel 35 mln krooni suurust nõuet pankrotistunud keemiatööstusettevõtte vastu. Töötasunõuete suurus on 3 mln krooni ja riigi nõue töötajatele hüvitiste maksmise eest 9,8 mln krooni. Maksunõudeid on 8 mln krooni eest.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Eesti sadamate kaubamaht kasvas üheksa kuuga jõuliselt
Statistikaameti andmetel suurenes Eesti sadamate kaubamaht selle aasta üheksa kuu jooksul võrreldes eelmise sama perioodiga 9%.
Statistikaameti andmetel suurenes Eesti sadamate kaubamaht selle aasta üheksa kuu jooksul võrreldes eelmise sama perioodiga 9%.
Bolti ja Pipedrive'i loojad investeerisid Eesti idusse, kes võistleb Amazoni ja Google'iga
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.