• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norma aktsia kerkis eile 10,8%

  Investorite aktiivsus Tallinna börsil on viimastel päevadel järsult suurenenud. Eile ulatus börsisüsteemi päevakäive teist päeva järjest rohkem kui 10 miljoni kroonini. Kuigi uue trendi kujunemisest turul tervikuna on veel vara rääkida, näitavad ka üksikute likviidsemate aktsiate hinnad juba märkimisväärset volatiilsust.
  Elevust tekitas eelkõige Norma. Aktsia hind tegi eilse päevaga hüppe, millist põhinimekirja aktsiate puhul annab meenutada. 10,76protsendine tõus viis aktsia hinna sulgemishetkeks 42,2 kroonile. Päevasiseselt käis Norma aktsia eile aga koguni 44,5 kroonil.
  Praeguse hetke kohta täiesti erakordse aktiivsuse, kus päeva jooksul tehti Norma aktsiaga 86 tehingut, põhjustas kahe turuosalise avaldatud arvamus Norma aktsia headuse ja «tegeliku» väärtuse kohta.
  Arvestades teadaolevaid fundamentaalnäitajaid, hindab Hansapank Norma aktsia õigustatud hinnaks 64,4 kr ja Suprema 47 kr. Võrdlemisi erinevad hinnangud iseloomustavad ebamäärasust, mis valitseb hetkel nii Norma aktsia kui ka ettevõtte enda ümber. Põhiküsimus on Avtoliviga sõlmida plaanitava tehingu jõustumine või mittejõustumine.
  Ühest küljest tulenevad tehingust loomulikult psühholoogilised tegurid, mõjutades aktsia hinda lühiajalises perspektiivis. Teisalt aga sõltub selle tehingu jõustumisest olulisel määral ka Norma toodangu turustamine tulevikus ja seega on pikemas perspektiivis firma fundamentaalnäitajad Avtolivist küllalt otseses sõltuvuses.
  Mõningane korrektsioon Norma aktsia hinnas on lähiajal võimalik, kuid pikemas perspektiivis on aktsia positsioon tugev.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.