22. august 1999 kell 22:00

Dollari langus pole veel lõppenud

Möödunud nädal lõppes dollari kursi nõrgenemisega nii euro kui ka Jaapani jeeni suhtes. Enne Ameerika Ühendriikide väliskaubanduse bilansi avaldamist neljapäeval näis, et juba küllaltki pikale veninud Ühendriikide valuuta nõrgenemine hakkab läbi saama. Pärast numbrite avaldamist oli aga selge, et asjatu oli lootus, et maailma majandusliku olukorra paranemine suurendab Ühendriikide eksporti. USA väliskaubandusdefitsiit langes taas uuele rekordtasemele 24,62 mld dollarit. Analüütikud prognoosisid 20,5 miljardi dollari suurust defitsiiti.

Kui veel neljapäeva hommikul pärast kauplemise lõppemist Aasia turgudel nõrgenes euro 1,0466 dollarini, siis pärast kauplemise sulgemist Londonis oli Euroopa ühisraha tugevnenud 1,0640 USDni. Reedel liikusid valuutad kitsas kursivahemikus ning nädala lõpetas euro Ühendriikide rahaturul kursitasemel 1,0674 dollarit. Ühednriikide valuuta kursiks teeb see 16,6586 krooni.

Jaapani jeeni suhtes langes dollari kurss alla 111 jeeni taseme. Analüütikud on seda meelt, et saareriigi rahandusametnikud dollaril alla 110 jeeni langeda ei lase.

Täna-homme arvatavasti suuri kursiliikumisi ei tule, sest oodatakse Föderaalresrevi otsust intressimäärade kohta.

Hetkel kuum