• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti ettevõtjatel puuduvad teadmised faktooringust

  Joroen Kohnstamm ütles, et sarnaselt teiste arenevate turgudega pole ka Eesti ettevõtjad endale veel faktooringu teenuse olemasolu eriti teadvustanud.
  «Sellepärast on selle teenuse pakkujatel kohustus uutel turgudel mitte ainult alustada klientide teenindamist, vaid ka turgu harida,» rääkis Kohnstamm. Tema sõnul on faktooringu mõistet sageli valesti tõlgendatud. Ta tõi näiteks Poola, kus faktooringu all teostati lihtsalt halbade laenude kogumist.
  Kohnstammi sõnul on üks valearusaam see, et faktooringut vajavad vaid raskustesse sattunud firmad. Tegelikult on see üks ettevõtte kasvuinstrument, sest vastupidi pankadele, kes analüüsivad sageli poole aasta taguseid näitajaid, hindavad faktooringufirmad ettevõtte hetkelist müügivõimet, selgitas ta.
  Eestis võis selline valearvamus tekkida ka sellepärast, et faktooringuteenuse müük elavnes just siis, kui majandusliku languse ajal pangad väga lihtsalt laenusid ei andnud, arutles Kohnstamm.
  Kuigi Eestis pole ettevõtjad faktooringu võimalusi suures osas endale veel teadvustanud, on selle teenuse pakkujad siiski hea tasemega, märkis Kohnstamm.
  Faktooring annab firmadele raha nende tasumata arvete vastu, seda nii sise- kui välismüügi osas. Samuti pakuvad faktooringufirmad ka arvete kogumise täisteenust ja kaitset lootusetute võlgade vastu.
  FCI poolt pakutav rahvusvaheliste faktooringufirmade suhtes rakendatav kahe faktori süsteem kasutab võlgniku asukohariigi kohaliku faktooringupartneri oskuseid ja ressursse, et pakkuda krediidikaitset ja tegeleda arvete sissenõudmistega.
  Balti riikide faktooringufirmadest kuulub FCI ketti vaid Hansa Capital. FCI-l on ligi 150 liiget 49 riigis. Hansa Capitali faktooringu kuue kuu käive ulatub 1,035 miljardi kroonini, olles suurim selle teenuse pakkuja Balti riikides.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.