Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ajakirjandus ei armasta täpsust

  Äripäeva kirjutises «Maksuvabastus annab tiivad» (26.08.) on mitu olulist faktiviga.
  Esiteks, pole olemas kirjutises viidatud riikide topeltmaksustamise vältimise seadust. Ilmselt on peetud silmas Eesti ja Soome tulu- ja kapitalimaksuga topeltmaksustamise vältimise ning maksudest hoidumise tõkestamise lepingut ehk kõnekeeli topeltmaksustamise vältimise lepingut.
  Teiseks, Soome rahandusministeeriumi maksuosakonna rahvusvaheliste maksuküsimuste spetsialist Antero Toivanen ei ole avaldusega välja tulnud. Kauppalehti küsis Toivanenilt kommentaari, mis saab siis, kui Eesti kaotab ettevõtte tulumaksu (esitatud oli väide, et Eesti kaotab kogu tulumaksu, seda, et dividendid ja erisoodustused maksustatakse, ei lisatud). Oma vastuses lähtus Toivanen teoreetilisest eeldusest, alustades sellest, et kui ühe maa maksutingimused oluliselt muutuvad, siis lepingu kohaselt konsulteerivad asjaomased institutsioonid omavahel, millele võib järgneda lepingu muutmine. Kahjuks võttis Kauppalehti oma kirjutisse vastuse magusama osa, kuid ka Kauppalehti kirjutises ei olnud öeldud, et Soome nõuab lepingu muutmist, nagu on väidetud kõnealuses kirjutises. Märkusena olgu lisatud, et Soome hallitussihteeri ei ole Eesti mõistes kantsler, nagu väitsid Äripäeva ajakirjanikud teisipäeval Kuku Raadios, vaid ta on samastatav pigem meie nõunikuga (kantsler on valtiosihteeri või kansliapäällikkö).
  Info, nagu kaotataks kogu ettevõtte tulumaks, jõudis Soome just Eesti ajakirjanduse kaudu (ka 19. augusti Äripäeva kirjutises «Ettevõtted saavad tulumaksuvabastuse» räägitakse ettevõtte tulumaksu kaotamisest, täpsustamata, et see ei tähenda kogu tulumaksu kaotamist). Soome Tallinna saatkonna kaudu jõudis selline väärinfo ka Soome.
  Kolmandaks ka ajaline täpsustus -- Kauppalehti kirjutis ilmus juba 20. augustil ehk siis üle-eelmisel nädalal. Rohkem ei ole seda küsimust Soome ajakirjanduses käsitletud.
  On kahju täheldada, et Äripäev ei järgi alati faktide täpsust. Kahjuks pole see Soome suunal esimene kord (meenutada võiks siin olematu tekstiilisõja lugu, mis sai alguse just Äripäevast).
 • Hetkel kuum
Sirle Truuts: loome ettevõtjatele neljanda pensionisamba
Ettevõtjatele tuleks luua neljas pensionisammas ehk ettevõtja pensioni investeerimiskonto, kuhu on võimalik suunata aastas maksuvabalt vähemalt 10% kasumist, kirjutab koolitaja ja mentor Sirle Truuts arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Ettevõtjatele tuleks luua neljas pensionisammas ehk ettevõtja pensioni investeerimiskonto, kuhu on võimalik suunata aastas maksuvabalt vähemalt 10% kasumist, kirjutab koolitaja ja mentor Sirle Truuts arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Nasdaq 100 kannatas kuu suurima languse käes
USA indeksid taandusid esmaspäeval tehnoloogia sektori languse tõttu. Investorid muutusid sündmusterohke nädala eel ettevaatlikumaks, mis hõlmab Föderaalreservi intressimäära otsust, ettevõtete tuluaruandeid ja töökohtade andmeid.
USA indeksid taandusid esmaspäeval tehnoloogia sektori languse tõttu. Investorid muutusid sündmusterohke nädala eel ettevaatlikumaks, mis hõlmab Föderaalreservi intressimäära otsust, ettevõtete tuluaruandeid ja töökohtade andmeid.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Soome tarbijad said kulutusteks veidi julgust juurde
Soome tarbijate kindlustunne on jaanuaris taastunud detsembri rekordmadalalt tasemelt, kuid see on endiselt väga nõrk, teatas Soome statistikaamet.
Soome tarbijate kindlustunne on jaanuaris taastunud detsembri rekordmadalalt tasemelt, kuid see on endiselt väga nõrk, teatas Soome statistikaamet.

Olulisemad uudised

Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.