• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  HK Ruokatalo tüssab väikeaktsionäre

  Rakvere lihakombinaadi aktsiaga on viimase nädala jooksul börsil tavapärasest erinevalt aktiivselt kaubeldud ning eile vahetas omanikku viimase aja rekordkogus ehk üle 100 000 aktsia. Aktsia hind langes enam kui 8%, 3,4 kroonini. Maaklerite sõnul ollakse aktsiast huvitatud Soomes.
  Ruokatalo ostab aktsiaid odavalt kokku, et väikeaktsionäridele mitte pakkumist teha, lausus Rakvere lihakombinaadi väikeaktsionär Urmas Hallika.
  Väärtpaberiinspektsiooni peadirektori asetäitja Alvar Jaamu kinnitas, et Rakvere lihakombinaadi aktsiaga börsil toimuvat jälgib inspektsioon väga tähelepanelikult, sest see on tavapärasest erinev.
  HK Ruokatalo tegevdirektor Simo Polokangas kummutas kuuldused väikeaktsionäridele peagi tehtavast ostupakkumisest, mis põhjustasid aktsia vahepealse hinnatõusu. Ta kinnitas BNSile, et midagi sellist pole plaanis. Polokangase sõnul on Ruokatalo rahul olemasoleva 80% osalusega Rakvere lihakombinaadis.
  Eelmise aasta suvel maksis Ruokatalo Rakvere lihakombinaadi suuromanikele aktsia eest ligi 15 krooni. Börsi reglemendi järgi peaks ettevõte Soomes tegema samaväärse pakkumise teistelegi väikeaktsionäridele.
  «Eetiliselt käitudes peaks Ruokatalo Rakvere väikeaktsionäridega käituma samamoodi, nagu ta käituks väikeaktsionäridega Soomes,» ütles Hallika. «Teisiti käitumine annab tunnistust, et Rakvere väikeaktsionärid on Ruokatalo jaoks teisejärgulised,» lisas ta. «Tõenäoliselt saadakse ka minu aktsiad alla bilansilise väärtuse, sest närv ei pea vastu,» möönis Hallika.
  Eesti seadused ei kohusta Ruokatalot väikeaktsionäridele pakkumist tegema.
  Jaamu kinnitas, et uude väärtpaberiseadusesse tuleb väikeaktsionäridele ostupakkumise tegemist kohustustav säte kindlasti sisse.
  Hallika sõnul tegi tallegi ühe Eesti panga maakler ettepaneku aktsiad maha müüa, kuid praegusest turuhinnast madalamal tasemel, väites, et Hüvitusfond hakkab oma osalust lihakombinaadis müüma.
  Hüvitusfondi juhatuse esimees Aare Tammemäe ütles, et fond ei ole aktsiaid müünud, kuid keeldus kommenteerimast, kas sellealaseid läbirääkimisi peetakse.
  Näib, et Ruokatalo püüab siinsetele väikeaktsionäridele sisendada, et Rakvere lihakombinaadil pole tulevikku, ja meelitada neid aktsiaid müüma, ütles Hallika.
  9. juulil teatas Rakvere lihakombinaat börsile, et Läti sealihatollide kehtestamisest võib ettevõte kahju saada kuni 283 miljonit krooni. Sel juhul jääks omakapital poole võrra väiksemaks aktsiakapitalist, mis tähendaks ettevõtte sulgemist.
  Kolm päeva hiljem teatas Ruokatalo Helsingi börsile, et Läti tollidel ei ole kontserni majandustegevusele olulist mõju.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.