• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Offshore'i esindajale vastutus tegevuse eest

  Uues tulumaksuseaduses on juba sees sätted, mis käsitlevad osa raha kinnipidamist offshore-firmade ülekannetelt ja offshore'i omaniku vastutuse suurendamist. Maksuameti peadirektori Aivar Sõerdi sõnul töötatakse koos rahandusministeeriumiga ka sellise võimaluse kallal, et offshore'i volitatud esindajale panna teatud vastutus firma tegevuse eest. «Eesmärk on muuta offshore'idega toimetamine keerulisemaks, kulukamaks ja aeganõudvamaks,» ütles Sõerd.
  Maksuamet uurib praegu maksupettustes kahtlustatava konsultatsioonifirma Divec tegevust. Sõerd märkis, et selliseid pettusi peab olema võimalik takistada, kuigi kõike offshore-firmadega seonduvat on alati äärmiselt keeruline uurida. Firma tegelikke omanikke on praktiliselt võimatu kindlaks teha, kuna reeglina on neil esitajaaktsiad.
  «Uuendamist vajaks kindlasti ka kriminaalmenetluse seadustik, sest praegu on pudelikaelaks selliste juhtumite juures just uurimine,» lausus Sõerd. «Ja kui veel maksuhaldurite ja politsei vahel puudub koostöö, pole uurimisel üldse mingit tulemust.»
  Sõerd lisas, et asi pole ainult tulumaksuseaduses, vaid tihti on tegemist ametialase võltsimise ja paljude muude seaduste rikkumisega. «Karistada on maksupettuste eest saanud seni ju vaid külabensiinijaama kassiir või mõni Võrumaa metsamüüja,» nentis maksuameti peadirektor.
  Diveci järel Eestis ühe suurema offshore'i müüja Suntiger Five International esindaja Enn Heinsoo pidas võimatuks offshore'induse lõplikku ärakeelamist. «Me oleme seadusetegijatest tavaliselt paar sammu eespool,» väitis ta, «koerad hauguvad, karavan läheb edasi.»
  Heinsoo märkis, et firma tegemine ja firma edasine tegevus on kaks eri asja. «Ei saa ju süüdistada relvapoe müüjat mõrvale kaasa aitamises, kui ta on müünud mõrvarile relva,» lausus Heinsoo.
  Heinsoo sõnul on tema firma Divecist mõnevõrra erinev ja põhjalikku raamatupidamist asutatud firmade kohta majanduspolitsei nende juurest ei leiaks. «Parimal juhul võib leida firma kontaktisiku nime, aga kui see on veel vannutatud advokaat, siis ei vii ka see kuhugi,» ütles Heinsoo.
  Offshore-firmaga kokku puutunud peavad selle soetamist mõttekaks siis, kui oma Eesti firmale on tekkinud vähemalt ligi 200 000 krooni vabu vahendeid. Maksuvaba firma asutamislepingu, põhikirja ja mõne Jack Jonesi firma omanikuks saab Eestis umbes 2000 dollariga. Viimasel ajal ei soovita offshore'ide müüjad aga enam Eesti pangaarveid, sest kontroll olevat muutunud tõhusamaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Hans H. Luige trükikoda saab uue juhi
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Raadiohommikus: veresaun börsidel, restoraniäri eluspüsimine ja nõuanded ettevõtjale
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.