• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Poolaastaga 2,4 mld otseinvesteeringuid

  Eesti Panga teatel püsis otseinvesteeringute sissevool tänavu II kvartalis jätkuvalt kõrgel tasemel, moodustades 1,18 miljardit krooni. Kokku paigutasid välisinvestorid Eestisse II kvartalis 1,4 miljardit krooni, sellest neljandiku moodustas aktsia- või osakapital.
  Eesti investeeringud välismaale ulatusid II kvartalis 207 miljoni kroonini ja olid seotud peamiselt rahandussektori ning kinnisvara- ja äriteeninduse firmade paigutustega teistesse Balti riikidesse.
  Mullu teises kvartalis oli välismaiste otseinvesteeringute maht 872 miljonit krooni ja Eesti investeeringute maht välismaale 431 miljonit krooni.
  Selle aasta esimeses kvartalis tuli Eestisse otseinvesteeringuid 1,23 miljardi krooni eest, mis on lähedane 1998. aasta esimese kvartali 1,22 miljardi kroonise tulemusega.
  Tänavu I kvartalis mõjutas investeeringuid eelkõige Eesti Telekomi aktsiate müük ja pankade suurenenud likviidsus, suurem osa kapitali liikumisest toimus portfelli- ja muude investeeringute vormis.
  Portfelliinvesteeringute netosissevool oli I kvartalis ligi 2,3 miljardit krooni.
  Eesti investorid tegid I kvartalis välismaale vaid 4,9 miljoni dollari eest investeeringuid, mõnevõrra suurenesid Lätis ja Leedus asuvaile tütarettevõtteile antud laenud.
  Mullu I kvartalis tõmbasid Eesti investorid oma välismaal asuvaid investeeringuid tagasi 236 mln krooni ulatuses.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.