ÄP fototoimetus • 21. september 1999 kell 22:00

Norma aktsiate müük võib lükkuda oktoobrisse

«Loodame lepingu sõlmida küll septembris, kuid kindlalt ei saa seda lubada,« ütles Norma Grupi juhatuse esimees Toomas Tamsar eile. Tamsar märkis, et Autoliviga käivad läbirääkimised ning lepingute ettevalmistamine, mis võib võtta kauem aega, kui esialgselt prognoositi. Kavatsuste protokolli sõlmides lootsid osapooled lepingu allkirjastada juba augustikuu jooksul.

Tamsar lisas, et müüdavate aktsiate arvu ja hinna osas jõuti Rootsi autotarvikute tootja Autoliviga kokkuleppele juba kavatsuste protokolli sõlmimise ajaks ning mingeid täiendavad läbirääkimisi ei ole selle üle peetud ega sellekohaseid otsuseid langetatud. Tamsar ei kinnitanud uudisteagentuuri Reuters teadet, et Autoliv maksab Norma ligi 50% aktsiate eest 300--400 mln krooni ehk kuni 60 krooni aktsia eest.

Eesti analüütikud on varem pakkunud Autolivi makstavaks hinnaks kuni 67 krooni aktsia eest. Norma aktsiahinnale Tallinna börsil ei tohiks sõlmitava tehingu hind olulist mõju avaldada, sest Autoliv on kinnitanud, et väikeaktsionäridele aktsiate ostupakkumist ei tehta ning Norma jätkab börsiettevõttena.

Autor: ÄP

Hetkel kuum