• Jaga lugu:

  Kaubandusdefitsiit rõhub dollarit

  Ennenägematu kaubavool Euroopast ja Aasiast viis USA kaubavahetuse defitsiidi juulis 25,18 miljardile dollarile, teatas USA kaubandusministeerium.
  Number oli palju suurem nii Wall Streeti analüütikute ennustatud 23,8 miljardist dollarist kui juunikuu 24,60 mld dollarilisest defitsiidist
  Dow Jones'i tööstusindeks kukkus uudise peale üle kahe protsendi, dollar aga nõrgenes märgatavalt nii jeeni kui Euroopa ühisvaluuta euro suhtes.
  Suurenev defitsiit võib küll peegeldada USA majanduse tugevust ja tervet tarbimisindu, kuid tegelikult võivad sellel kibedad tagajärjed olla.
  «Iga uus kaubandusdefitsiidi rekord muudab dollari järjest enam haavatavaks,» ütles Michael Fenollosa, Jon Hancoci elukindlustuskompanii rahvusvahelise turu analüütik.
  Dollar nõrgenes, kuna kaubandusdefitsiidi kasvades viivad ameeriklased impordi eest makstes rohkem dollareid riigist välja kui ekspordiga sisse toovad. Import USAsse kasvas seitsmendat kuud järjest rekordilise 104,22 miljardi dollarini, samal ajal kui riigi eksport kasvas vaid napi 79 miljardi dollarini.
  Kõige suurem kaubandusdefitsiidi kasv oli kaubavahetuses Lääne-Euroopa ja Kanadaga, vastavalt 38 ja 28%.
  Järjest suurem osa USA kongressi saadikuid nõuab Clintoni administratsioonilt piirangute sisseseadmist välismaiste kaupade sissevoolu tõkestamiseks, et kaitsta kodumaist tootmist ja ameeriklaste töökohti.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.