• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohtunike abid pihtide vahel

  Registriosakonnas läbiviidava revisjoni käigus kontrollitakse kohtunike abide tegevuse seaduslikkust.
  Justiitsministeeriumi pressiesindaja Evelin Pull ütles, et pistiseskandaali ajel loodud Tallinna linnakohtu registriosakonna töökorralduse analüüsi komisjoni liikmed ei soovi avalduste sisust enne komisjoni töö lõppu rääkida.
  Tallinna linnakohtu esimees ja komisjoni liige Helve Särgava ütles, et tema esitatud avalduste sisu ei tea. «Mis puutub aga äriregistris läbi viidavasse revisjoni, siis praegu kontrollitakse kohtunike abisid,» sõnas Särgava.
  «Kui näiteks ühel kuupäeval tulnud kandemuudatuse avaldustest on osa tehtud kohe, teised aga poolteist kuud hiljem, siis kontrollime, miks,» tõi Särgava näite. «Registrisekretäre on sellisel moel peaaegu võimatu kontrollida, kui pole teada konkreetset situatsiooni,» lisas ta.
  Eelmisel reedel palus justiitsministeeriumi asekantsler, analüüsikomisjoni esimees Mihkel Oviir avalikult kõiki inimesi ühendust võtma, kes tunnevad muret äriregistris toimuva pärast ning kes teavad konkreetseid juhtumeid korruptsioonist äriregistris.
  Oviiri sõnul on komisjoni eesmärk esitada ministrile ettepanekud, kuidas muuta registriosakonna tööprotsessi efektiivsemaks ning kontrollitavamaks, arvestades registriosakonna klientide vajaduste ja nõudmistega.
  Komisjon otsustas küsida informatsiooni ja ettepanekuid äriregistrite tegevuse kohta äriregistri klientidelt, Eesti Kaubandus-Tööstuskojalt, Advokatuurilt, Notarite Kojalt ja kohtutelt. Lisaks Mihkel Oviirile ja Helve Särgavale kuulub komisjoni Eesti Kaubandus-Tööstuskoja direktor Mart Relve, Tartu linnakohtu registriosakonna juhataja Eve Jõgi, justiitsministeeriumi õigusloome asekantsler Priidu Pärna ning ministeeriumi parimad organisatsioonilise korralduse spetsialistid. Komisjoni ei kuulu ühtegi ministeeriumi äriregistritalituse töötajat.
  Peale komisjoni revideerib äriregistri tegevust justiitsministeeriumi äriregistri talitus, mida juhib talituse juht Viljar Peep. Revisjon lõppeb minister Märt Raski määruse kohaselt 7. oktoobril, muu hulgas ka revisjoni kontrolliv komisjon esitab ministrile lõpparuande 29. oktoobriks. Järgmine komisjoni koosolek toimub 5. oktoobril.
  Äripäeva ajakirjanik maksis 15. septembril äriregistri töötajale Annika Jürgensonile 1500 krooni altkäemaksu, et viimane organiseeriks osaühingu kandemuudatuse tegemise tavapärase kuu asemel kahe nädalaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Koolitaja: et oma ärist aru saada, tuleb protsessid üle vaadata
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Ühe esimese Lääne brändina Venemaal alustanud McDonald’s lahkub
Pärast laiaulatuslikku sõjalist sissetungi Ukrainasse pani McDonald's oma Venemaa tegevuse pausile, kuid otsustas nüüd sealselt turult lahkuda ja oma ärid mõnele kohalikule ettevõtjale maha müüa.
Pärast laiaulatuslikku sõjalist sissetungi Ukrainasse pani McDonald's oma Venemaa tegevuse pausile, kuid otsustas nüüd sealselt turult lahkuda ja oma ärid mõnele kohalikule ettevõtjale maha müüa.
Veokite piiriületused Venemaaga on taas tõusutrendis Eesti vedajatel on tööd isegi rohkem
Pärast Venemaa ja Valgevene veokite sissesõidu keelamist on piiriületuste arv idapiiril pärast hetkelist langust taas tõusutrendis. Eesti veokite keskmine piiriületuste arv päevas on isegi kasvanud.
Pärast Venemaa ja Valgevene veokite sissesõidu keelamist on piiriületuste arv idapiiril pärast hetkelist langust taas tõusutrendis. Eesti veokite keskmine piiriületuste arv päevas on isegi kasvanud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.