• Jaga lugu:

  Kaubandusdefitsiit USAs kahanes

  Dollar tugevnes eile euro suhtes kolmandat päeva järjest pärast seda, kui Saksamaa majandusuuringute instituudi Ifo äriusalduse indeks näitas, et rahaliidu suurima majanduse kasvukiirus on aeglustumas. Ifo raport oli oodatust nõrgem (septembrikuine indeks jäi augustiga võrreldes muutumatuks) ja hoidis ära euro ralli, mida paljud investorid ootasid.
  Ühendriikide valuuta suurema ralli hoidis ära hinnasurve USA väärtpaberitele (aktsiad ja võlakirjad). Wall Street lõpetas teisipäevase kauplemise küll plusspoolel, kuid aktsiahindade tõus polnud veenev.
  Turgude ootustele vastavale tarbijahinnaindeksile järgnes eile Ühendriikide väliskaubandusbilansi avaldamine. USA väliskaubandus on juba alates 1992. aastast järjest süvenevas defitsiidis. Tugevneva inflatsioonilise surve tingimustes (toorme-, hulgi- ja jaehindade ning palkade kasv) on eelisseisus need riigid, kelle väliskaubandusbilanss on positiivne või kus oodatakse suurt majanduskasvu (jeen, euro ja ?veitsi frank). Augustis Ühendriikide väliskaubandusdefitsiit vähenes 24,10 mld dollarini (24,89 USD juulis). Dollari kurss tugevnes uudise peale veidi, kuid pikemas perspektiivis mängivad investorid rohkem euro peale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: kuidas kutsuda vaktsineerimiskiirabi enda ettevõttesse?
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.