4 november 1999

Klementi 9 kuu kahjum 2,3 mln

Möödunud aasta sama perioodiga teenis ettevõte 4,9 mln krooni puhaskasumit. Klementi üheksa kuu realisatsiooni netokäibeks kujunes 76,2 mln krooni, mis on 14,2 mln krooni ehk 15,7% võrra väiksem aastatagusest näitajast. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenes ettevõtte omatoodangu müük 24,4% 64,7 mln kroonilt 48,9 mln kroonile. Klementi teatel on omatoodangu müügimahu vähenemine tingitud ostujõulise nõudluse vähenemisest ettevõtte peamistel müügiturgudel Eestis, Lätis ja Leedus, samuti riigieelarvest finantseeritavate struktuuride ameti- ja tööriietuse tellimuste vähenemisest seoses riigieelarve kärbetega.

Eelmise aastaga võrreldes langes müük Eestis 17,8% 32,3 mln kroonile. Läti ja Leedu müük kahanes enam kui poole võrra 16,5 mln 1998. aastal 7,7 miljonile.

Ainsana kasvas müük Soome ja Rootsi -- mulluselt 7,6 miljonilt kroonilt 8 miljonile kroonile.

Omatoodangu müügimahu vähenemist kompenseeris allhanketööde realisatsiooni 18,4protsendiline kasv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Allhanketööde osatähtsus Klementi kogukäibes kasvas 22% 31 protsendile, moodustades 23,8 mln krooni.

Autor: BNS

Hetkel kuum