Madli Zobel • 24. november 1999 kell 22:00

Piimaturg hakkab stabiliseeruma

Foorumi avaettekandes ütles põllumajandusminister Ivari Padar, et kaubandusläbirääkimised Euroopa Liiduga on kulgenud positiivselt. «On terve rida rõõmsaid märke turu stabiliseerimise suunas,» ütles Padar.

Padari sõnul on praegu oluline see, et tootjad on aru saanud, et koos tegutsedes ja läbirääkimisi pidades on neil võimalik saavutada palju paremaid tulemusi.

Ühistute perspektiivikast osast piimatöötlemisel rääkis Jaanus Murakas ühistust Eesti Piim. Murakas märkis, et piima kokkuostuhinnast tingitud piima hinna tõus poodides võiks olla vähem tuntav, kui kaubandusettevõtted oma kasumiosa vähendaksid. «Kümnekroonist piimapakki ei tahaks keegi osta,» tõdes ta.

Kui tahta tulevikus toota nii, et piima omahind jääks optimaalseks, tuleks investeerida juba täna, rääkis Viljandimaa talunik Arvo Veidenberg. Kuna mõnd aega on tootjad tootnud kasumita või kahjumiga, pole piimatööstusesse investeeritud.

III Piimafoorumi korraldas Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Hetkel kuum