28. november 1999 kell 22:00

Farmaatsiatehase kahjum oli 0,1 mln krooni

Ettevõtte finantsdirektor Raivo Unt märkis, et III kvartal lõppes 1,6miljonilise kasumiga ja prognooside kohaselt lõpeb kasumiga kogu majandusaasta. Kõige enam vähenesid kolmandas kvartalis mitmesugused tegevuskulud -- 5,7 mln kroonini võrrelduna 24,2 mln krooniga 1998. aastal. ASi Magnum Medical aktsiate müügist sai ettevõte 3,6 mln krooni finantstulu.

Lühiajalised kohustused on vähenenud 41,2 mln krooni võrra ehk 69,5%. Sealhulgas võlg hankijatele on vähenenud 5,9 mln ehk 34,5% võrra. Tallinna Farmaatsiatehase 9 kuu netokäive oli 46 mln krooni, millest 44,9 mln moodustas ravimite müük.

Läti ravimitootja Grindeks jättis septembris rahapuudusel Tallinna farmaatsiatehase aktsiaemissiooni märkimata, mistõttu firma omakapital ei vasta praegu nõuetele.

Farmaatsiatehas soovis emiteerida 600 000 uut aktsiat, kuid emissiooni käigus märgiti vaid 8843 aktsiat.

Farmaatsiatehase nõukogu liige Elita Liela ütles, et ärajäänud aktsiaemissioon korraldatakse siis, kui on valminud ettevõtte pikaajaline strateegia kolmeks järgnevaks aastaks.

Autor: BNS

Hetkel kuum