• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arvuti andis autodele sama numbrimärgi

  Arusaamatuse tõttu autoregistri ja liikluskindlustuse fondi teabevahetuses avastas ühe Mercedese omanik liikluskindlustuse lepingut sõlmides, et tema auto numbrimärki kannab veel mitu sõidukit, kirjutab Postimees.

  Septembris oma 1998. aasta E-klassi Mercedes-Benzile kohustusliku liikluskindlustuse lepingut sõlmima läinud ärimees Raivo oli jahmunud, kui kindlustusagendi arvuti lepingu vormistamise hetkel teatas, et Mercedese andmed on vigased.
  'Arvutiekraanile ilmunud punane kiri teatas, et minu auto numbrimärki kannab veel mitu autot,' meenutas mees. 'Kui palju neid on ja mis autod, seda ma teada ei saanud.'
  ARKi direktori asetäitja Teo Saimre välistas võimaluse, et segadus võis alguse saada ARKist. 'Meie inimesed vaatasid selle juhtumi läbi, sest see on niivõrd eriline signaal - niisugust asja ei saa lihtsalt olla,' kinnitas Saimre.
  Tema sõnul võis liikluskindlustaja arvutit eksitada asjaolu, et Mercedese VIN-koodi ehk 17kohalise tehasetähise kuus viimast numbrit kattusid ühe Opel Kadeti omaga. 'Ja kui vaadata selle koodi viit viimast numbrit, siis saaks ehk juba kümme kokkulangevust,' lisas Saimre.
  LKFi arendusdirektor Rauno Temmer tunnistas, et Raivo Mercedesega on tõepoolest kahtlane lugu, sest LKFi käsutuses olevate nii ARKist saadud kirjete kui ka LKFi andmebaaside kõrvutamisel selgus kaks asja: ühtede andmete kohaselt kattusid numbrimärgid, teiste andmete kohaselt aga tehasetähised.
  Ta lisas, et kui ta soovis ARKist saadud kirje kohta täpsustavaid andmeid küsida, selgus, et ARK polegi sellist kirjet LKFile kunagi saatnud. 'Tõesti, mingi infomüra meie ja ARKi vahel on,' tunnistas ta.
  Temmeri sõnul on kohustusliku liikluskindlustuse lepingu sõlmimise korraldus ja sellega seonduvad nüansid ääretult keerukad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: kõrge hinnatase jääb püsima ja vähendab ostujõudu
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.