Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soodustingimused veel aastaks

  Riigikogu majanduskomisjoni esimees Andres Lipstok kinnitas, et Riigikogu kavatseb seaduse veel kindlasti tänavu vastu võtta. ?Pole ka opositsioonis vastuseisu näinud,? lausus Lipstok. Seaduse kohaselt on korterelamutes elavatel inimestel võimalus järgmise aasta lõpuni kasutada maa erastamisel soodustingimusi. Seni kehtiva seaduse kohaselt on see võimalus käesoleva aasta lõpuni, lisaks tasuta maa saamise võimaluse kadumisele hakkaksid kehtima märksa kallimad 1997. aasta maa hinnakirjad senise 1993. aasta hinnakirja asemel.
  Samas lõpevad aastavahetusel suure tõenäosusega soodustused, mis kehtivad eramajade all olevate maatükkide ja põllumajandusmaa ostueesõigusega erastajatele.
  Kui seni kehtis neile nn madalaim hind, st vaadati, millise aasta hinnakirja kohaselt erastajale soodsam oli, siis nüüd võidakse hakata kasutama uut hinnakirja, mis on turuhindadele lähedasem.
  Riigikogu maaelukomisjoni esimees Ants Käärma ütles, et komisjon hakkab ostueesõiguste soodustusi tõsiselt arutama neljapäeval.
  Omandireformiameti juhataja Vladimir Viies leidis, et tõenäoliselt soodustusi ei pikendata. ?Seda on juba liiga mitu korda tehtud, nad võiks siiski teha möönduse, et juriidiliste isikute puhul säilib soodustus, kui ettemaks on tasutud selle aasta jooksul,? ütles Viies. ?Eraisikute puhul pole seda aga mõtet teha,? lisas ta.
  Nõmmel eramualust maad erastada sooviv eraisik Rein Vaiksaar sõnas, et ta tellis maamõõdufirmalt Eramaake kogu asjaajamisteenuse, et geodeedid ise erastamisprotsessi läbi viiks. ?Neli aastat on mehed venitanud, nüüd varsti tähtaeg kukub, enam ei jõuaks ma ise ka asju õigeks ajaks valmis,? ütles ta. ?Kui riigikogu tähtaega ei pikenda, on see mulle kõva rahaline pauk, sest Eramaakese töötajad on kadunud, telefoni vastu ei võta, mul pole enam isegi toimikuid võimalus kätte saada,? rääkis Vaiksaar. ?Ma ei saa aru, kuidas üldse inimesed sellist firmat usaldada saavad,? lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehitajad ootavad tööd, riik … loodetavasti mitte Godot'd
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peep Peterson: Arto Aasal on ühes asjas õigus
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
TS Laevad kutsub juhatuse liikme tagasi
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Puiduhõnguline kinnisvaraoaas Telliskivis
Kui RE Kinnisvara endale uusi ruume otsima asus, leiti sobivad Telliskivi Kvartalist. Ees ootas lihtne tühi karp ja neli seina, kuid visioon sellest, milline tulevane büroo välja nägema hakkab, oli peas selgelt paigas, kirjutab novembrikuu Sisustaja.
Kui RE Kinnisvara endale uusi ruume otsima asus, leiti sobivad Telliskivi Kvartalist. Ees ootas lihtne tühi karp ja neli seina, kuid visioon sellest, milline tulevane büroo välja nägema hakkab, oli peas selgelt paigas, kirjutab novembrikuu Sisustaja.

Olulisemad lood

Kaupmees: kui vaja, otsime tarnija, kelle hinnad on vastuvõetavamad
Tootjad on kasvavate energiahindade tõttu pidanud tõstma ka oma toodete hindu, samas jaeketid pole alati uute hindadega nõus. See tähendab, et läbirääkimised kestavad üha kauem.
Tootjad on kasvavate energiahindade tõttu pidanud tõstma ka oma toodete hindu, samas jaeketid pole alati uute hindadega nõus. See tähendab, et läbirääkimised kestavad üha kauem.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.