• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa Keskpank turgu mõjutamas

  Euroopa Keskpank üritas eile taas turgudel võimu näidata teostades interventsioone nii dollari kui jeeni vastu. Euro kurss tõusis terve jeeni võrra 92,92 jeenile (0,16839 krooni) ning dollari vastu 0,8625 dollarile (18,1410 kroonile). Interventsioon teostati taas üksipäini, teiste keskpankade abita. See oli juba kolmas interventsioon viimase seitsme päeva jooksul. Valuutaturg siiski taastus mõnevõrra interventsiooni mõjudest ? kell 18.30 kaubeldi eurot kursiga 0,8565 dollarit ning 91,82 jeeni, mis meie rahas tegi dollari kursiks 18,268 krooni ning jeeni hinnaks kroonides 0,1704.
  IMF kommenteeris, et euro on alahinnatud 30% või enam, mis oli mõni päev tagasi kõlanud Euroopa Keskpanga nõukogu liikme Ernst Welteke sõnum turule. IMFi arvates, mis on ka kommentaari kirjutaja seisukoht, oleks efektiivsem, kui Euroopa Keskpanga interventsiooniga liituks ka Jaapani Keskpank, kellel on maailma suurimad valuutavarud. Welteke märkis, et eurol on tõusupotentsiaali kasvada 25?30% dollari suhtes, mis võiks juhtuda siis, kui USA ja Euroopa majanduskasvu tempode vahe väheneb.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Pika ajalooga veofirma lõpetab tegevuse: pojal keelasin transpordiärisse mineku ära
Aastakümneid transpordiäris tegutsenud ettevõtja Viido Laane otsustas oma firma Veopartner OÜ masinate mootorid seisma jätta ja äri kinni panna. „Sel tegevusel ei ole täna enam mingisugust mõistlikku mõtet,“ ütles ta.
Aastakümneid transpordiäris tegutsenud ettevõtja Viido Laane otsustas oma firma Veopartner OÜ masinate mootorid seisma jätta ja äri kinni panna. „Sel tegevusel ei ole täna enam mingisugust mõistlikku mõtet,“ ütles ta.