Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nokia ja Goodyear tegid puhta töö

  Soome autoajakiri Tehnikamaailm testis talvistel Soome teedel 9 naastrehvi ja 6 lamellrehvi. Kõige enam kogus naastrehvidest punkte Nokian Hakkapeliitta 2, mis osutus konkurentsitult parimaks jäisel teel ja juhitavuselt lumisel testirajal. Seevastu sai ta üsna tagasihoidliku hinnangu asfaldisõidul, seda nii mürataseme kui ka juhitavuse osas.
  Pea sama häid tulemusi näitas Gislaved Nord Frost 3, mis näitas enamikes katsetes võitjaga võrdeid tulemusi.
  Lamellrehvidest ostutus samuti sedapuhku võitjaks Nokia. Rehv nimega Hakkapeliitta Q teenis kõige enam punkte lumel juhitavuse poolest, samuti säilitas ta maksimaalse suunakindluse jäisel teel. Vähem punkte teenis ta jääl pidurdamisel ja möödumiskatsel asfaldil.
  Pea sama tubliks osutus uus Michelin Maxi-Ice, mille areng on olnud testijate hinnangul märkimisväärne. Eriti hea on Maxi-Ice jääl, kuid samas tõdesid testijad, et enne libisema hakkamist ta mingit hoiatust ei anna. Kui läheb, siis läheb lõplikult.
  Omamoodi testi viis läbi Itaalia ajakiri Auto, mille testirühm katsetas seitset erinevat lamellrehvi. Asfaldikatse viidi läbi Austria lumistel teedel, temperatuuridel -0,5 °C kuni 1,5 °C. Seejärel saadeti testiauto Audi A3 Rootsi lumistele teedele neid samu rehve katsetama. Rootsis sõideti juba märksa karmimates tingimustes. temperatuur oli -10 °C kuni -11 °C.
  Kõik rehvid katsetati läbi ühe öö jooksul, et vältida temperatuurimuutustest tulenevaid erinevusi.
  Konkurentsitult parimaks osutus Goodyeari uus lamellrehv Ultra Grip 6, mis sai maksimaalsed punktid neljal erineval katsel viiest. Uut rehvi iseloomustab V-kujuline protektorimuster ja uus 3D-BIS (3 Dimensional Block Inter-locking System) lamellitehnoloogia, kus lamelliplokkide sisse on paigutatud tugevdusosad, mis üksteist toestades säilitavad ploki jäikuse ning võimaldavad seeläbi lamellide arvu ja pikkust suurendada.
  Häid tulemusi näitasid testis ka Pirelli Winter Snowsport ja Uniroyal MS Plus 55. Pirelli uus Winter Ice Plus pani korraliku märgi maha ka Tehnikamaailma testis ning mõlemad testirühmad tõid esile selle firmamärgi arengu talverehvide vallas. Varem pole Pirelli suutnud pakkuda nii tõsist konkurentsi talverehvide tipptegijatele Nokiale, Gislavedile jt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Balti aktsiaturul tugev tõusupäev
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Taastuvenergia tasu tõuseb 10 protsenti
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sest kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sest kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.

Olulisemad lood

Raadiohommikus: gaasi haalamisest ja koroonatestide lõppemisest
Kolmapäeva hommikul räägime Äripäeva raadio hommikuprogrammis nii meditsiiniärist, gaasiterminali haalamiskaist kui ka Eesti sisemajanduse koguproduktist ja mainekast arvamuskonkursist.
Kolmapäeva hommikul räägime Äripäeva raadio hommikuprogrammis nii meditsiiniärist, gaasiterminali haalamiskaist kui ka Eesti sisemajanduse koguproduktist ja mainekast arvamuskonkursist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.