Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu Auto vara müügi skeem lõpeb Markko Märtini firmas

  Tartu Auto pankrotihalduri Siim Nõmmoja sõnul hargneb mitu müügiskeemi, mille kohaselt on ettevõtte Tartus Tulbi tänaval asuvaid hooneid pankrotipesast välja viidud. Nõmmoja hinnangul on vara välja kanditud kokku umbes 5 miljoni krooni eest.
  Tartu Auto pankrotistus eelmise aasta 20. septembril. ?Kaitstud nõudeid on kokku 5,7 miljoni krooni eest,? täpsustas Nõmmoja. ?Pankrotivaraks olid vaid amortiseerunud transpordivahendid.?
  Nõmmoja on esitanud Tartu maakohtusse vara tagasivõitmise hagid enamiku müügiskeemides osalevate poolte vastu. ?Püüan kohtule selgeks teha, et Tartu Auto puhul on kasutatud ehedat kantimisskeemi,? rääkis Nõmmoja. ?Objektid on müüdud edasi täpselt samadel tingimustel ja sama hinnaga.?
  Tartu Auto autoremonditöökoda, rehvitöökoda, autopesula, bensiiniladu, katlamaja jm objektid on liikunud 0,5 miljoni krooni suuruse müügihinnaga OÜ Kahu Auto ja kinnisvara ning väärtpaberitega tegeleva Elar Ploomipuu kaudu OÜsse Selvecor, mille juhatuse liige on Markko Märtin. Müügiketi esimeses lülis figureerib Tartu Auto esindajana Risto Mölder, kelle nime võib kohata näiteks Hans H. Luigega seotud firmade väidetavas rahakantimisskeemis.
  Tartu Auto kontori- ja olmehoone on müüdud 0,5 miljoni krooni eest Tartu kinnisvarafirmale OÜ Anovela Kinnisvara. Tartu maakohtu otsuse kohaselt kuulub kontori- ja olmehoone Tartu Autole. Anovela Kinnisvara on otsuse edasi kaevanud ringkonnakohtusse. Anovela Kinnisvara pälvis Tartu parima ettevõtte konkursil väikeettevõtete grupis eelmise aasta majandustulemuste eest kolmanda koha.
  Siim Nõmmoja sõnul on uued omanikud enamiku Tartu Auto endisi hooneid välja rentinud. Näiteks remondib RS Hansa Auto Eesti AS Reanault? ja Sisu veokeid ja riiulifirma OÜ Best Petrol müüb tanklas autokütust.
  Austraalia MMi etapil viibiv Markko Märtin ütles eile hommikul, et ei tea kinnisvara kantimisest midagi. ?Ostsin hooned eraisiku käest,? seletas Märtin. ?Mul oli huvi neid hooneid osta, sest see oli kasulik tehing.?
  Märtini kinnitusel ei ütle talle Tartu Auto nimi midagi. ?Ka Kahu Autoga pole mul mingit pistmist,? ütles Märtin ja täpsustas, et see firma oli aastaid tagasi ühe tema lähisugulase oma. ?Ta müüs firma maha, kuid kellele, ma ei tea,? lisas Märtin.
  Selvecor tegeleb soetatud ruumide väljarentimisega. Kuna Märtin on suurema osa ajast Eestist ära, on ta volitanud Selvecori esindama Toivo Kabaneni. ASi Liikor nõukogu esimees Kabanen on Tartu linnavolinik ja Eesti ingerisoomlaste liidu esimees.
  Kabaneni sõnul ei oska ta kinnisvara edasimüümist kommenteerida. Kabanen tunnistas, et ta on olnud Kahu Auto asutaja. ?Müüsin oma osaluse kolm aastata tagasi Rein Jalakule maha,? seletas Kabanen. ?Mul ei olnud enam aega Kahu Autoga tegeleda.?
  Elar Ploomipuu kinnitusel osales ta Kahu Auto korraldatud hoonete müügikonkursil eesmärgiga investeerida kinnisvarasse. ?Paraku osutus leping minu jaoks ebasoodsaks ning müüsin hooned edasi,? lisas Ploomipuu.
  Kahu Auto üht omanikku Rein Jalakut ei õnnestunud tabada, sest tema mobiiltelefon on ajutiselt suletud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Andrus Alber: riigi kulud kasvavad üha, kus on püsivad tuluallikad?
Sõltumata sellest, kuidas Eesti majandusel on viimasel 5-6 aastal läinud, on riigieelarve ikka puudujäägiga. Kuidas sellest tsüklist välja saada, küsib FinanceEstonia juhatuse liige ja Finora Panga kaasasutaja Andrus Alber.
Sõltumata sellest, kuidas Eesti majandusel on viimasel 5-6 aastal läinud, on riigieelarve ikka puudujäägiga. Kuidas sellest tsüklist välja saada, küsib FinanceEstonia juhatuse liige ja Finora Panga kaasasutaja Andrus Alber.
USA aktsiaturud sattusid hea töötururaporti peale segadusse
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
“Lavajuttude” lemmikud räägivad oma portfellidest, rahapoliitikast ja juhtimisest
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Nädala raadiohitid: kinnisvara, kiibikriis ja modellinduse pahupool
Nädala kuulatuimad saated võtsid vaatluse alla olukorra kinnisvaraturul, ülemaailmse kiibikriisi, Coop Panga aktsiate pakkumise ning modellinduse pahupoole.
Nädala kuulatuimad saated võtsid vaatluse alla olukorra kinnisvaraturul, ülemaailmse kiibikriisi, Coop Panga aktsiate pakkumise ning modellinduse pahupoole.

Olulisemad lood

Äri nagu muiste: Liksutova töötab endiselt koos sanktsioneeritud Vene oligarhidega
Tatjana Liksutova Eesti firma ajab endiselt äri „Vene maffiaga“ – oligarhide Iskander Mahmudovi ja Andrei Bokarjoviga, kellele Suurbritannia on kehtestanud sanktsioonid.
Tatjana Liksutova Eesti firma ajab endiselt äri „Vene maffiaga“ – oligarhide Iskander Mahmudovi ja Andrei Bokarjoviga, kellele Suurbritannia on kehtestanud sanktsioonid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.