• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas numbrivahetus on õige otsus?

  Pean telefoninumbrite ühtlustamist õigeks otsuseks. Eesti väiksust arvestades on otsus seda loogilisem. Kui liinid on veetud, ei ole tehniliselt vahet, kas kommuteeritakse 2 km või 200 km kaugusel asuvat kõnet. Täna toimubki näiteks Kuressaare kõnede kommuteerimine Tallinnas Nõmme jaamas.
  Uute tulijate olukord paraneb, praegune prefiksi kasutamine on kliendile ebamugav, mis seab uued tulijad ETga võrreldes raskemasse positsiooni.
  Tariifide koha pealt pean vajalikuks Eesti-sisese kõne hinna ühtlustamist, mis kaotab praegu esineva kohalike kõnede ristsubsideerimise kohalike kaugekõnede poolt. Eelmist näidet kasutades ? kommuteerimine toimub Tallinnas ka Kuressaarest Kuressaarde helistamise puhul, klient tasub kohaliku kõne tariifi järgi. Väga oluline on regionaalne aspekt: täna on üks ärikulude oluline komponent, telefonside, väljaspool Tallinna asuvale ettevõtjale kallim kui tallinlasele, ja on seetõttu üks regionaalse ettevõtluse arengu pidur.
  Telefoninumbrite ühtlustamine on kindlasti vajalik. See annaks abonentidel võimaluse loobuda asukoha muutmisega kaasnevast tülikast telefoninumbri(te) muutmisest. Reveko Telekomil on ettevõtte kasvades tulnud mitmeid kordi kolida ning iga kord vaatamata klientide teavitamisele on meid ikka veel kuid otsitud vanade numbrite pealt. Samuti võimaldaks uus numbriplaan ühtlustada ka telefoninumbrite pikkuse. Olen korduvalt kuulnud meie välispartnereid imestamas selle üle, et kui Tallinnas on kasutusel seitsmekohalised numbrid, siis miks näiteks Paidesse helistades peavad nad valima viiekohalise numbri. Segadust tekitavad ka suunakoodide erinevad pikkused. Iseküsimus on, kas uues numbriplaanis peaks ära jätma ka suunakoodid.
  Peame seda vältimatuks. 1. uue numeratsiooniplaani muutus ja aeg on määratletud telekommunikatsiooniseadusega (see pole ministri algatatud idee); 2. augustikuist numeratsiooniplaani muutust ei saanud edasi lükata 2002. a, sest selleta poleks võimalik telefoniturgu avada 2001. Vanas numeratsiooniplaanis polnud määratletud nt operaatorikoodid, geograafiliste tarbijanumbrite jaotus poleks võimaldanud uutele tulijatele mõnedes suunanumbri alades numeratsioonimahtu väljastada jmt. Kui eeldada, et konkurentsi teke on eelkõige tarbija huvides, on nii augustikuine kui 2002 toimuv just tarbija huvides, kuigi seotud ebamugavustega.
  Numbri liikuvuse puudumine on üks olulisem takistus, miks klientidel on raske uute tulijate teenuseid kasutama hakata, eriti äriklientidel ? nad peavad muutma blankette, nimekaarte, oma klientide helistamisharjumusi jmt. Seega tegemist on väga olulise eeldusega turu avamiseks.
  Numbri liikuvuse juurutamine avaldab survet telefonioperaatoritele ühtlustamaks kohaliku ja riigisisese kaugekõne hinnad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.