Kalev Kallemets • 16. november 2000 kell 15:24

Tallinn kaotas kahjulike lepingutega 7,7 miljonit krooni

Endiste Tallinna juhtide sõlmitud kahjulike lepingute tõttu reklaamifirmadega kaotab Tallinn 7,7 miljonit krooni.

Tallinna Linnavalitsuse korraldusega 1996 aasta septembris asutatud Reklaaminõukogu esimese koosoleku soovitusel sõlmisid linnaosad reklaamifirmade Wennergren-Williams, Outdoors Media AB ja AS Expoplakatiga lepingud, kus reklaamimaksuks oli 65 krooni ruutmeetri reklaampinna eest kuus, samal ajal kui hiljem turule tulnud konkurendid maksid enam kui poole kõrgemat hinda.

Lepingutes fikseeritud tariif oli Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni hinnangul vastuolus linnavolikogu reklaamimaksu kehtestamise määrusega.

Revisjonikomisjoni akti kohaselt on vastutavad isikud teiste seas Värner Lootsman, Pavel Starostin, Jevgeni Tomberg, Jüri Ott, Peeter Lepp ning reklaamimääruse täitmise eest vastutasid abilinnapead Ants Leemets ja Heigo Kaldra.

Linnavolikogu revisjonikomisjoni esinaise Jaana Padriku sõnul on linnale laekumata summade näol tekitatud reaalset kahju ja komisjon kaalub materjalide uurimisorganitesse saatmist. Padriku sõnul ootab komisjon eelnevalt linnavalitsuselt veel teistkordset vastust revisjonikomisjoni materjalidele.

Hetkel kuum