• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Prantsusmaa ümber tekib sanitaarkoridor

  Reedel teatas Saksamaa, et keelab pikka aega Prantsusmaal elanud inimestel veredoonoriks olla ning kaalub uue impordikeelu sisseseadmist Briti loomalihale.
  Pariis ise on keelustanud kondiga liha müügi ning liha ja kondijahu sisaldava loomatoidu, järgides samu meetmeid mis Suurbritannia paar aastat tagasi.
  Prantsusmaal puhkes paanika läinud kuul, kui kolm suurkaubahalli tunnistasid, et võisid ostjatele müüa nakatunud liha. Sellest ajast on loomaliha tarbimine Prantsusmaal vähenenud 40.
  Karja tihedama testimise tulemusel on Prantsusmaal tänavu hullu lehma tõve avastatud 90 korral võrreldes 31 juhtumiga läinud aastal. See on seitse juhtumit miljoni veise kohta, mis jääb kaugele alla Suurbritannia 500 haigusjuhtumile miljoni looma kohta.
  Prantsusmaal on ajuhaigusesse surnud kaks inimest, Suurbritannias 80.
  ELi põllumajandusministrid arutavad probleemi täna. Peale loomse loomatoidu keelustamise tahab EL suurendada vanema karja testimist ? algselt 170 000 veiselt 2001. aastaks 6 miljonile.
  Testimine on kallis ? Suurbritannias maksab ühe lehma testimine 1300 Eesti krooni. Soomele, kus pole avastatud ühtegi nn hullu lehma tõve juhtumit, tähendaks nõue kümneid miljoneid lisakulu. Ekspertide hinnangul ei piisa meetmetest ühes riigis. Ühisturul ringlevad põllumajanduskaubad vabalt ja probleemid võivad hõlpsasti levida riigist riiki.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.