Ülo Toomsalu • 29. november 2000 kell 5:58

Rae vallavanem tagandati kolmandal katsel

Harjumaa Rae vallavolikogu tagandas eile vallavanema ametist parteitu Endel Lepiku, keda Eesti suuruselt ja rikkuselt teises vallas üritati tulutult võimult tõrjuda ka mullu septembris ja tänavu veebruaris, kirjutab Eesti Päevaleht.

Rae vallavolikogu avaldas napi häälteenamusega kümme üheksa vastu umbusaldust Lepikule ning uueks vallavanemaks sai samade häältega mõõdukas Meelis Rosenfeld.

'Taheti võimu, ei midagi rohkemat,' ütles 1998. aasta augustist Rae valda juhtinud Lepik. 'Rae vallavanema ametikoht on nii magus, et endised vaenlased leppisid omavahel kokku,' lausus ta. 'Minu umbusaldamise põhjusi ei nimetatud.'

Umbusaldajate poole üle läinud volikogu esimehe, isamaaliitlase Toomas Välimäe sõnul ei peagi umbusalduse põhjusi nimetama. 'Tulid uued mõtted ja on loodud uus koalitsioon,' ütles Välimäe. 'Lepiku viieliikmeline valimisnimekiri ei kuulu uude koalitsiooni.'

Endel Lepiku umbusaldusavalduse eestvedaja oli uueks vallavanemaks valitud Meelis Rosenfeld, kes kaks aastat tagasi tuli koos Lepikuga vallas võimule. Tollal sai Rosenfeld üle Eesti kuulsaks kui suurima, 16 000kroonise palgaga vallavolikogu esimees.

Hetkel kuum