• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estline saab selguse nädala pärast

  Hansatee Grupi juhatuse esimees Enn Pant teatas reedel, et läbirääkimised Merelaevandusega Eesti?Rootsi laevaliini üle jätkuvad veel vähemalt nädala. ?Loodan, et mingisugune selgus saabub järgmise nädala lõpuks,? märkis ta. Pandi hinnangul ei tohiks kavandatav omanikevahetus takistada laevaliiklust ja piletimüüki, sest laevad jätkavad Tallinna ja Stockholmi vahel sõitmist ükskõik millise omaniku all. Läbirääkimiste käiku ei soovinud ta konfidentsiaalsuse nõudele viidates kommenteerida.
  ?See on meile halb üllatus. Lootsime, et mingi leping, mis võimaldab tulevikku kavandada, siiski sõlmitakse,? ütles seepeale ajutiselt firma tegevjuhi kohuseid täitev ASi Estline turundusjuht Marje Braunbrück.
  Varem olid osapooled lubanud saada asjadega ühele poole selle kuu lõpuks. Sellest lähtuvalt kavatsesid Estline?i juhid alustada tulevast nädalast ka laevapiletite broneerimist uueks aastaks.
  ?Nüüd me seda teha ei saa ja peame paluma inimestel veel oodata,? märkis Braunbrück. Varem broneeritud pileteid esialgu siiski annulleerida kavas ei ole. ?Meie oleme valmis tööd tegema,? kinnitas firmajuht.
  Tehingu hinda pole kumbki pool seni avalikustanud. ?Hind sõltub sellest, mida me ostame,? on Hansatee nõukogu esimees Toivo Ninnas varem Äripäevale öelnud. Merelaevanduse arendusdirektori Viktor Palmeti sõnul müüakse firma, laevaliin ja laevad ühtse paketina, kuid iga osa on läbirääkimistel eraldi kõne all.
  Estline?i käsutuses olevad laevad Regina Baltica ja Baltic Kristina maksavad kokku umbes 450 miljonit krooni, kuid seni ainult kahjumit tootnud Estline?il on ka palju kohustusi. Kinnitamata andmetel on müügikõnelused takerdunud selle taha, et Hansatee omanikud ei soovi maksta kõrgepalgalistele Rootsi kontori töötajatele ettenähtud kõrgeid koondamistasusid. Mitme merendusasjatundja hinnangul jääb laevafirma Estline tegelik müügihind alla 100 miljoni krooni.
  Eelmisel aastal oli Tallinna?Stockholmi liinil sõitmisel ainuõigust omanud Estline?i kahjum 600 miljoni krooni suuruse käibe juures 74 miljonit krooni ja ka selle aasta lõpetab ettevõte suures miinuses. Samas on reisijate arv tänavu kasvanud, ulatudes oktoobris 31 449 inimeseni.
  Ükski teine laevafirma ei ole seni Eesti?Rootsi liini vastu huvi ilmutanud. Eesti Merelaevandus on otsinud Estline?ile uut omanikku juba üle aasta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.