Ülo Toomsalu • 7 detsember 2000

Kuressaares uus juustutsehh

Saaremaa Liha- ja Piimatööstus avas Kuressaares juustutsehhi, kus saab valmistada aastas 1500 tonni juustu, kirjutab Maaleht.

Valjalast viidi juustutootmine Kuressaarde üle seetõttu, et piimavarumine on viimastel aastatel tunduvalt vähenenud ja kahte tööstust käigus hoida on kulukas. Teine põhjus koondada kogu piimatöötlemine Kuressaarde oli tööstuse peadirektori Ahti Viilupi sõnul see, et kahte tööstust ei suudeta euronõuetega vastavusse viia.

Toidu- ja veterinaarameti loomse päritoluga toidu hügieeni büroo juhataja Tiina Mällo sõnul saab Saaremaa piimatööstus eurotunnustuse kätte tõenäoliselt jaanuaris. Seni on Eestis kuus eurotunnustusega piimatööstust.

Hetkel kuum