Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus suurendas kahju hüvitamise piirmäärasid

  Vastavalt valitsuse eilsele määrusele vähenevad kindlustustariifid tänavuste tariifidega võrreldes keskmiselt 13,9 protsenti. Sõiduautode kindlustustariifid vähenevad keskmiselt 17,3 protsenti, autobusside tariifid 33,8 protsenti ja traktorite tariifid 32,4 protsenti. Samas suurenevad veoautode kindlustustariifid 17,7 protsenti, vedukautode tariifid 14 protsenti ja mootorrataste tariifid 112,1 protsenti.
  ?Kas ja kui palju näiteks sõiduauto kindlustustariif odavneb, sõltub piirkonnast ja konkreetsest autost,? rääkis Tarmo Oras. ?Sõiduautod on omakorda liigitatud erinevatesse kategooriatesse, mille tariifid on samuti erinevad.?
  Eesti Liikluskindlustuse Fondi peaaktuaari Enno Lelumehe kinnitusel pole uued tariifitabelid veel valmis. Lelumehe kiire arvutuse kohaselt väheneb näiteks Tallinnas registreeritud 67?85kilovatise mootorivõimsusega sõiduauto liikluskindlustuse kuumakse 249 kroonilt 203 kroonini. Sellesse klassi kuuluvad keskklassi autod, näiteks Audi 80, Volkswagen Golf, Mazda 323.
  Valitsus suurendas eile liikluskindlustuse varakahju hüvitamise piirmäära 1,2 miljonilt kroonilt 1,6 miljoni kroonini. Isikukahju hüvitamise piirmäär suureneb 4,5 miljonilt kroonilt 5,5 miljoni kroonini.
  Piirmäärasid on tõstetud igal aastal. ?Hüvitise piirmäärad on jõudnud euronormides sätestatud miinimumtasemeni,? ütles Enno Lelumees. Euroopa Liidus kehtestatud miinimumnorm näeb ette varakahju hüvitise piirmäärana 100 000 eurot ja isikukahju hüvitise piirmäärana 350 000 eurot.
  Lelumehe andmeil on Eestis hüvitatud kõige suurem varakahju 750 000 krooni ulatuses. Suurim isikukahju koos reservidega on kokku 2,6 miljonit krooni. ?Tegu on 1999. aastal juhtunud õnnetusega,? täpsustas ta. Inimesele makstakse ravikulud, taastusravikulud, invaliidsuspensioni.
  Tarmo Orase sõnul on neil tulnud hüvitada suuri kahjusummasid väga harva. Vastavalt rohelise kaardi kontseptsioonile on Sampo Eesti Kindlustus näiteks kompenseerinud isikukahjusid väliskodanikele. ?Summa ei sõltu meil kehtivast piirmäärast,? seletas Oras. ?Igas riigis on oma piirmäärad.? Orase kinnitusel on nad olnud sunnitud näiteks Saksamaa kodanikule hüvitama ka moraalset kahju.
  Kohustusliku liikluskindlustuse olemuse kohaselt hüvitab süüdlase selts kahjud vaid sellele kannatanule, kes ise avariid ei põhjustanud. Isikukahjudena käsitletakse ajutisest ja püsivast töövõimetusest tulenevaid kahjusid ning kannatanu ravikulusid, sh taastus- ja järelravi kulusid. Surmaga lõppenud liiklusõnnetuse korral hüvitatakse matusekulud ning määratakse ülalpidamispension.
  Liikluskindlustuse vara- ja isikukahju hüvitamise piirmäärad ning uued tariifid hakkavad kehtima kolm päeva pärast valitsuse määruse Riigi Teatajas ilmumist.
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peeter Koppel: ees võib oodata inflatsiooni teine laine
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
Investor, kelle juures käivad rahahädas inimesed nõu küsimas
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Olulisemad uudised

Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.