Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Automaattanklate ehitamine kogub hoogu

  ?Mõne automaatjaama teeme järgmine aasta juurde,? kommenteeris Neste finantsjuht Indrek Kaju Neste automaatjaamadele üleminekut. Praegu käib automaatjaama ehitus Tallinnas Järvel ja Laagris, Sõle tänaval ja Rocca al Mares.
  Siiski ei soostunud Kaju ütlema, kui palju kokkuhoidu soovib Neste ümberehitamise abil saavutada.
  ?Meil ei ole ei hinna ega valuutariske,? kommenteeris Kaju eilses Äripäevas ilmunud analüütik Tõnis Oja arvamust, et kohalikud jaeturul tegutsevad kütusefirmad ei maanda kütuse hindadest ja dollari kõikumisest tulenevaid riske tulevikutehingutega.
  Kaju sõnul on kõik Neste riskid maandatud, kuid ei soostunud kommenteerima, kuidas.
  Statoil Eesti avab esimese automaattankla Tallinnas Järvel enne jõule, samas ei kavatse Statoil loobuda olemasolevatest teenindusjaamadest, kinnitas ettevõtte juht Epp Kiviaed. ?Automaattankla on meie jaoks pilootprojekt, nende juurdeehitamine sõltub selle projekti tulemuslikkusest,? rääkis Kiviaed.
  Otsuse, kui palju automaattanklaid Statoil Eestisse ehitab, teeb ettevõte mõne nädala pärast. Baltimaade peale kokku kavatseb Statoil ehitada 65 automaattanklat. ?Automaattanklad on meie jaoks uus strateegia,? rõhutas Kiviaed.
  Ka Alexela kavandab automaatjaamade rajamist. Lähiajal plaanis valmis ehitada üks ning ülejäänute suhtes tehakse otsus pärast turu selginemist. Jaemüügijuhi Aivar Räimi sõnul on Alexelal praegu kümme frantsiisiga töötavat iseseisvat jaama, millel on ühine kaubamärk, hinnapoliitika ja väljanägemine.
  Hydro Texaco tegevjuht Michael Norden ütles, et nad järgivad sama trendi kui Neste, müües maha kõik täisteenindusjaamad ning kontsentreerudes ainult täisautomaatsetele Uno-X tanklatele. Järgmisel aastal plaanib Hydro Texaco ehitada kümme uut Uno-X automaatjaama.
  Lukoil Eesti juhatuse liige Valeri Makarov ütles, et ettevõte läheb, nagu Statoilgi, segastrateegiale ehk jäävad nii automaat- kui ka statsionaartanklad. ?Meil on tõsised plaanid Eesti turul,? ütles ta. Mis täpselt sünnib, on Makarovi sõnul ärisaladus, kuid ta lisas, et juurde ei kavatse Lukoil jaamu ehitada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Balti aktsiaturul tugev tõusupäev
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Janek Stalmeister: tarneahela finantseerimise digipööre sünnib Eesti fintech-firmas
Oma varasemas tööelus neli aastat Tallinki juhtinud Janek Stalmeister tegutseb nüüd finantstehnoloogia ettevõttes SupplierPlus ning aitab luua lahendusi tarneahelate finantseerimise digipöördeks nii Eestis kui ka lähiriikides.
Oma varasemas tööelus neli aastat Tallinki juhtinud Janek Stalmeister tegutseb nüüd finantstehnoloogia ettevõttes SupplierPlus ning aitab luua lahendusi tarneahelate finantseerimise digipöördeks nii Eestis kui ka lähiriikides.

Olulisemad lood

Lahkus Tarmeko loonud Olev Nigul
Esmaspäeval, 28. novembril, suri Tartu metsakombinaadi ja Tartu mööblikombinaadi, hilisema Tarmeko grupi pikaaegne juht Olev Nigul, teatas Tartu Postimees.
Esmaspäeval, 28. novembril, suri Tartu metsakombinaadi ja Tartu mööblikombinaadi, hilisema Tarmeko grupi pikaaegne juht Olev Nigul, teatas Tartu Postimees.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.