Priit Harik • 18. detsember 2000 kell 11:34

Paukuva pürotehnika müügikeeld ärritab kaupmehi

Majandusministri pürotehnika müüki piirav määrus on tekitanud segadust tarbijate hulgas ja pahameelt ilutulestiku vahendeid müüvate firmade hulgas.

Ilutulestiku Keskus Arnika teeb täna õiguskantslerile taotluse majandusministri määruse õiguslikkuse uurimiseks.

Majandusminister Mihkel Pärnoja määrusega on välitingimustes kasutatavate pauguefektiga pürotehniliste toodete jaemüük keelatud ajavahemikul 1.novembrist kuni 26.detsembrini.

Ilutulestiku Keskus Arnika juhi Eduard Tani sõnul unustas majandusministeerium kiirelt valminud määrusest teavitada pürotehnikat müüvaid firmasid. 'Lisaks sellele on minister ületanud oma volitusi,' väitis Tani.

'Minister võib muuta pürotehnika käitlemiseeskirju, kuid müügiaja piiramine on omavolitsemine,' selgitas Tani oma nägemust. 'Ka ajakirjandus on määrust suvaliselt tõlgendanud,' väidab Tani. 'Tarbijatele on pealiskaudsete kirjutistega jäetud mulje, nagu praegu ei tohiks rakette ja muud pürotehnikat müüa.'

Ruf Eesti juhatuse esimees Ivo Melder ütles, et politsei ja kontrollorganite töö on puudulik. 'Neil on kodutöö tegemata, määrusesse pole nad süüvinud, tulevad ja konfiskeerivad isegi vulkaanid, millede efekt on 85% valgus, mitte pauk,? lausus Melder. ?Ime, et nad säraküünlaid konfiskeerida ei tahtnud!'

Hetkel kuum