Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Kaupmehed toovad pühade eel müügile aegunud kaupa
Tervisekaitsjad hoiatavad inimesi aegunud odavate toidukaupade eest, mida kauplused üritavad jõulude eel rahvale jõulupakkumistena müüa, kirjutab Postimees.
Tervisekaitseinspektorite reididel on toidu müügilt kõrvaldamise üheks peapõhjuseks realiseerimisaja ületamine. Ka lähenevate pühade eel pingutavad müüjad, kuis jaksavad, et kohe-kohe lõppeva realiseerimisajaga kaubast lahti saada, ütles tervisekaitseinspektsiooni nõunik Agnes Jürgens.
Kiiresti riknevat toitu, millele on kirjutatud «Kõlblik kuni», ei tohi pärast märgitud kuupäeva müüa, kuid tervisekaitse andmeil on müüjaid, kes jätavad aegunud kauba teadlikult müüki. Sellist kaupa hoitakse kas avalikult lettidel ja külmlettidel või peidetult värske kraami vahel.
Keerulisem on tarbijal realiseerimisaegades orienteeruda juhul, kui tegemist on toidukaubaga, mida peab säilitama sügavkülmas, kuid mis poes on lastud üles sulada.
Teine oluline ettekirjutuste ja trahvide tegemise põhjus on riknenud salatid, sest köögivilja- ja kartulisalatid on ideaalne võimalus halvaks läinud singi, vorsti, kurkide, tomatite peitmiseks.