ÄP fototoimetus • 20. detsember 2000 kell 22:00

Viirused armastavad endiselt Outlooki

Halvasti kaitstud Outlook oli ka novembris viiruste meelispaik laialilevimiseks.

Kohe novembri alguses andsid enamus viirusetõrjujaid Navidadi nimelise viiruse massileviku hoiatuse. Novembri keskel haakis ennast elektronposti attachmenti viirus nimega Hybris. Lisand, millega end kirjale lisati, oli seksiteemalise nimega käivitatav EXE fail. Programm kasutas ka SubSeven nimelist troojalast ehk pahatahtlikku programmi, mis lubab selle looja arvutisse tegema talle meelepäraseid asju.

Praegu maksab silm peal hoida nn. jõuluviirustel, mis lõbusate päkapikkude või jõuluvanamängudena teie arvutisse soovivad pugeda. Üks sellistest, Music nimeline, näitab jõuluteemalist muusikaga postkaarti, laadides samal ajal Internetist oma teise, ohtlikuma komponendi ? see tegeleb juba viiruse levitamisega edasi ja arvuti süsteemifailide muutmisega. Samuti kontrollib ta võrgust, kas arvuti on ikka nakatunud viiruse uusimast versioonist.

Autor: ÄP

Hetkel kuum