Inno Tähismaa • 27. detsember 2000 kell 6:34

Vargad käisid maksupolitseiniku kodus

Maksuameti nõunikuna töötava ja maksupolitseid loova Mati Eriku (34) korteris käisid jõululaupäeval või sellele eelneval õhtul korterivargad ja võtsid kaasa kodutehnikat, ehteid ja sularaha, kirjutab Postimees.

Tallinnas Lasnamäel Paekaare 40 elav Erik avastas varguse jõululaupäeva õhtul kell 20, kui saabus koju pärast enam kui ööpäeva pikkust äraolekut.

Politseiameti pressiesindaja ütles Postimehele, et midagi tööalast vargad Eriku korterist minema ei viinud. Korteriomanik hindas kahju 15 000 kroonile.

Erik töötab maksuametis aasta algusest, tema tööülesanneteks on maksupettuste uurimise koordineerimine ja tõhustamine ning maksupettusi uuriva struktuuriüksuse moodustamise ettevalmistamine.

Erik on töötanud õiguskaitseorganites kokku kümme aastat, sealhulgas nii kaitsepolitseiameti kui politseiameti peadirektori asetäitjana.

Politseiameti peadirektori asetäitja kohalt lahkus Erik seoses skandaaliga 1997. aasta novembris, mil turvafirma patrull pidas ta kinni Sirbi trammipeatuses, kus ta oli tunnistajate väitel tegelnud purjuspäi siivutu enesepaljastusega. Politseiameti pressitalituse teatel ei suudetud Eriku tegu tookord tõestada ning tegu oli asjaolude ebasoodsa kokkulangemisega.

Tänavu sattus Erik taas avalikkuse tähelepanu alla, sest 28. augustil pidas Lasnamäe politsei Eriku kinni, kui too 1,6-promillises joobes tänaval istus ja teda koju viia tahtnud politseinikke sõimas. Erikut karistati 1800-kroonise trahviga.

Hetkel kuum