Börsil tulekul järjekordne jääaeg?

16. märts 2001, 00:00

Börsiennustajad elik analüütikud ei tee börsihindu, täpselt samamoodi nagu ilmaennustajad ei tee ilma. Ilm kujuneb tuhandest ja ühest põhjusest, lisaks evib tugevaid ebastabiilsuse jooni. Kes soovib pädevat ilmaprognoosi pikemaks ajaks kui nädal, petab end lootusetult.

Kõik kehtib ka börsi kohta, mille liikumapanevad jõud on tuhanded, kui mitte miljonid inimesed oma arusaamadega. Kõigepealt hõlpteenistuse haistmine, siis rahutus, eneseõigustus, trots, lõpuks paanika. Emotsioonide tsüklon areneb inimestel ise kiirusega. Pikk börsiprognoos on võimatu, parajate ajavahemike järel tuleb olukord kriitiliselt üle vaadata. Kas iidsed ilmatargad uskusid nii pikka ilmatrendi kui jääaja saabumine, et sooje Kesk-Euroopa alasid hakkab katma kunagi mandrijää?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing