IT-mehed ei usu omaenda töösse

27. märts 2001, 00:00

Justiitsminister Märt Rask tunnistas, et IT-spetsialistide koostatud e-valimiste projekti analüüs on pigem pessimistlik kui optimistlik. Väidetavad ohud: häälte ostmine ja müümine, häälte kadumine ja topelthääletamine jne.

Kas sedelitega hääletamisel on samad ohud välistatud? Sugugi mitte. Kasvõi topelthääletamine käib nii, et maakohas hääletab eit ka taadi eest, üks käimine. Rääkimata häältest, mis konverteeruvad viinapudeli ostuks. Kodanik Lennart Meri hääletas sootuks ilma passita. Et sedelitega hääletamine jääb, säiluvad seega ka samad ohud. E-valimised hoopis raskendaks õigusrikkumisi. Interneti abil hääletamine ei ole asi iseeneses, vaid üks hääletamisviis paljude hulgast: sedelid, kirja teel, valimiskast koju. Imestama paneb IT-imeeste täielik eneseusu puudumine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing