Surnud kass jätkas põrkamist

Peeter Koppel 05. aprill 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturgudel leidsid turuosalised eilse kauplemispäeva alguses, et oleks sobiv aega pärast teisipäevast järsku kukkumist taas ostupoolele asuda.

Tõusul olid siiski vitsad peal ning ostupoolel olid põhiliselt maaklerid, kes näisid tundvat huvi just suurte tööstusettevõtete vastu. Mõningane huvi valitses ka valitud tehnoloogiasektori ettevõtete aktsiate vastu. Maakleritele vastupidiselt hoiavad investorid praeguse seisuga turult eemale, oodates kindlamaid signaale olukorra paranemisest. Paranevast olukorrast ei suutnud tunnistust anda ei pooljuhi- ega finantssektori ettevõtted.

National Semiconductori juht väljendas arvamust, et sektorit tabanud probleemid ei ole veel oma täit mastaapi saavutanud ja see viis sektori aktsiad järsku langusse.

Finantssektorile mõjus halvasti Citigroupi teade mitmesaja töökoha koondamisest korporatiiv- ja investeerimispanganduse divisjonides. Citigroup põhjendas vallandamisi majanduse olukorra halvenemisega.

Helsingi börsil oli eile seitsmes järjestikune languspäev. Börsi üldindeks HEX sulgus 0,83 protsendi võrra madalamal 7851,55 punkti tasemel. Nokia aktsia sulgus 1,2 protsendi võrra madalamal 24,95 euro tasemel. Päeva lõpuks suutis Nokia siiski päevasisesest madalaimast tasemest kosuda, saades tuge USA turgude avanemisest.

Turule tervikuna suutis vastuvoolu liikuda alles paar päeva tagasi alla IPO taseme langenud Sonera, mis lõpetas 9,2 protsendi võrra kõrgemal 8,19 euro tasemel. Maaklerite hinnangul on edasise tõusu võti selles, kuidas suudab Sonera lahendada olukorra seoses oma Saksamaal soetatud 3G litsentsiga võetud kohustustega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing