Telekomi aktsia ülipopulaarne

Raivo Sormunen 20. aprill 2001, 00:00

USA keskpanga ootamatust intressikärpest tekkinud eufooria välisturgudel andis Tallinna väärtpaberibörsil positiivse tõuke vaid Eesti Telekomi aktsiale, mis kerkis eile 75 kroonini. Päevaga 2% üles rühkinud telekomisektori aktsia on viimase kahe nädalaga jõudnud kosuda juba 15,8%.

Investorite huvitatust Telekomi aktsia vastu tõestas ilmekalt see, et väärtpaberiga jõuti päeva 159 börsitehingust teha 82 tehingut. Londonis tõusis Telekomi GDRga tehtud tehingute arv tavapärase 10 asemel 25ni.

Börsisüsteemi kogukäive oli veidi üle veerandsaja miljoni krooni. Palju andis sellele kaasa suur plokktehing Pro Kapitali aktsiaga, mille käigus vahetas omanikku 269 000 aktsiat koguhinnas 11,6 mln krooni. Plokktehing tehti 43 krooni pealt, mis ilmselgelt viitab rohkem müügi- kui ostuhuvile.

Eile oma esimese kvartali majandustulemused avaldanud Norma aktsia libises päevaga 1,2% miinusesse, taandudes 50,80 kroonile.

Viimastel päevadel heade majandustulemuste ootuses üles rühkinud aktsia võis langusesse pöörata seetõttu, et tulemused ei üllatanud investoreid eriti millegagi.

Kuigi ettevõtte kvartali kasum oli veidi parem turgudel loodetust, tõstis seda oluliselt erakorraline finantstulu ja äritulu. Brutokasum oli võrreldes eelmise aasta sama ajaga 7% madalam. Samuti jäi ettevõtte käive veidi alla prognoositule.

Välja surnud Hansapanga aktsia püsis eile liikumatuna, tõustes vaid ostu- ja müüginoteeringute vahe võrra, tasemeni 137,75 krooni. Huvi Hansapanga aktsia vastu on tugevalt ära kukkunud, kuid nädala pärast avaldatavate majandustulemuste ootuses võib varsti aktsia aktiivsuses ka tõusu näha.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing