Äripäeva Online Foorum: Miks euroliiduga liitumine pidurdub?

23. aprill 2001, 00:00

Näib, et meie ühinemine Euroopa Liiduga võib pidurduda. Liitumise venimise põhjused võib jaotada välimisteks ja sisemisteks. Euroliit on kohustunud liituvatele riikidele seniseid toetusi automaatselt mitmekordistama ja selle kohustuse täitmine normaalsel liitumiskiirusel võib osutuda keerukaks. Kolmandate riikide takistava tegevuse osas tuleks kõigepealt märkida meie idanaabri edukat propagandistlikku tegutsemist. Kerge on märgata meie endi massimeedias vähekriitilisema ja harimatuma elanikkonna pihta suunatud pidevaid ja edukaid massiivseid KGB-laste liitumisvastaseid sõiminguid ja valet. Aga meie oleme ju nii demokraatlikud, et oma riigipoliitika õõnestajaid ja laimajaid ei kutsu mõistusele ega isoleeri.

Sisepoliitiliselt näib praegu liitumist pidurdava asjaoluna see, et rahvas on ekslikult valitsuse populaarsuse languse seostanud euroliiduga ühinemise populaarsusega. Ometi peaks olema arukas vastupidine mõtlemine. Nimelt mida saamatumad on meie riigijuhid, seda õigem oleks ka meil võimalikult kiiremini astuda Euroopa Liitu.
Silvre


Millegipärast on nii, et mida rohkem infot ELi kohta laekub, seda skeptilisemaks inimesed muutuvad. Suutmatus korralikult euroliidu-asja ajada kisub alla valitsuse niigi nõrka usaldusväärsust.
Inno Tähismaa


Ma Innoga päris nõus ei ole ? infot on palju, aga see ei ole relevantne. Infovoo kujundamisel tuleks lähtuda erinevate sihtgruppide praktilistest huvidest/vajadustest. Näiteks kaupmehed, töösturid, hotellipidajad, põllumehed, tarbijad jne. Mis muutusi võrreldes tänasega peaks EL-ga ühinemisel vastav sihtgrupp eeldama? Mida siis kui EL-ga ei ühineta? Nii tegutsedes võiks loota ka asjakohast tagasisidet. Üldine adressaadita jutt on tüütav ja ainult raiskab maksumaksja raha.

Euroinfokeskuste töö tuleks põhjalikult ümber korraldada, nende tänane olesklemine on täiesti mõttetu. Nad peaks korraldama seminare, arutelusid, vedama diskussioone ning nende tegevuse võtmesõna olgu konkreetsus.
Leo

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing