Investeeringud ja majavalitsus

Mehis Tulk 24. aprill 2001, 00:00

Kuressaare linnavalitsus tahab maha müüa OÜ Kuressaare Elamute Hooldus. Selgeid põhjendusi, miks linn ühe võrdlemisi stabiilselt toimiva ettevõtte tahab erasektorile anda, pole seni raehärradelt tulnud.

Skeptikud ja volikogu opositsionäärid näevad selles sammus taas mingite varasemate varjatud kokkulepete täitmist, linnavara ettemängimist ?koostööpartneritele?. Läinud aastal 8,7 miljoni kroonise käibe juures 100 000 krooni kasumit saanud hooldusfirma oleks kinnisvaraarendajatele paras suutäis isegi olukorras, kus järk-järgult tekkivad majaühistud tema käivet vähendavad.

Kummaline on ka see, et majavalitsuse müüki, mis puudutab väga suure osa linnaelanike huve, tahavad linnaisad suisa käigu pealt ära teha. Paar nädalat tagasi teatavaks saanud kava tahetakse realiseerida juba volikogu selle nädala istungil.

Ehk on majavalitsuse müügi taga linnavalitsuse lihtne soov saada paar miljonit krooni ühekordset välktulu, mis pingelise eelarve juures hädasti ära kuluks. Sest töid, mis linnal kiiresti teha tuleks, on ohtrasti. Majavalitsuse müügihinnaks pakutud paari miljoni krooni eest saaks kapitaalselt remontida ligi pool kilomeetrit linnatänavaid ja linnaametnikud võiks investeeringute tabeli ühele reale taas ühe numbri juurde liita. Paraku on see Kuressaare tänavate olukorda arvestades piisk meres.

Kümned miljonid kroonid, mida reformistide valitsus on viie võimulolekuaasta jooksul investeeringute nime all matnud infrastruktuuri, puhkeala väljaehitamisse, Kuressaare lahte, peaks hakkama lõpuks ka tulu andma ja uusi töökohti tekitama. Seni pole efekti nä-ha olnud. Vastne sanatoorium Meri arvesse ei lähe, see oleks ehitatud niikuinii.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing