Äripäev otsustas juhiabist loobuda

ÄP 30. aprill 2001, 00:00

Marju Velga töötas Äripäevas alguses sekretäri ja hiljem juhiabina kokku 3,5 aastat. Selle aja jooksul protokollis ta juhtkonna koosolekuid, vahendas infot nii töötajate ja juhi kui ka juhi ja firma klientide vahel.

?Tegelesin organisatsiooniliste küsimuste lahendamise, komandeeringute, seminaride ja lähetuste organiseerimisega,? meenutab Marju Velga.

?Hoidsin silma peal sellel, et alati oleks olemas kontoritarbed, kohvi ja muu taoline. Juhiabina oli minu koordineerida ka sekretäride töö. Palju energiat võttis firma ürituste korraldamine ning siselehe toimetamine.?

Ennast väga täpselt mõnda rolli ta paigutada ei taha: ?Ilmselt olin kõige rohkem ?spetsialist?, segatud ?majavaimu? ja ?visiitkaardiga?. Mitte mingil juhul ?erasekretär.? Küsimusele, palju juht talle ülesandeid andis ja usaldas, vastas Velga, et kuidas kunagi: ?Vahel oleks võinud minu abi rohkemgi kasutada.?

?Minu jaoks on klassikalises mõttes juhiabi anakronism,? on Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtovi seisukoht. ?Kuna tänapäeval on elektrooniline infosüsteem väga hästi arenenud, siis võiks juhiabile tunduvalt targemat tööd leida. Teist inimest on isegi imelik koormata selliste asjadega.? Tagantjärele pole Rõtov tundunud isegi vajadust mõelda, kas otsus oli õige või mitte.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:07
    Otsi:

    Ava täpsem otsing