Kõrghoones müüdi kõik korterid enne maja valmimist

Peep Sooman 09. mai 2001, 00:00

Tallinnas Tartu mnt 16b aadressil rajatud 10korruselises majas müüdi 24 korterit maha alla 16 000kroonise keskmise ruutmeetrihinnaga.

Hoones on kokku 25 korterit, vaid ühe korteri ostuks pole sõlmitud ettemaksuga eellepingut, kuid seegi on kliendi poolt broneeritud. Hoone võetakse vastu lähipäevil.

Eelmisel suvel ehitama hakatud hoone arendajad on ehitusfirma Merko tütarfirma E.L.L. Kinnisvara ning EKE Invest.

E.L.L. Kinnisvara tegevdirektor Jaak Vende ütles, et õnnestunud müügi taga oli ilmselt hea asukoha, kvaliteedi ja hinna suhe. ?Me oleksime võinud küsida kõrgemat hinda ning oodata kauem, kuid nüüd saame uute projektide kallale asuda,? lausus ta. Firma müügidirektor Almar Otter lisas, et korteriostjate hulgas oli vaid kolm välismaalast.

Tornimäe elamu- ja ärihoone kõrval valmib peagi märksa kallim VE Maja, mille korterite ruutmeetrihinnad on 22 000 kuni 30 000 krooni.

VE Maja müüki koordineeriva OÜ Aviso Kinnisvarabüroo maakler Ivar Sinilaid sõnas, et VE Maja ning maha müüdud korteritega naabermaja ei saa võrreldagi, sest tegu on kardinaalselt erinevate ehitistega. ?Meil on klaasliftid ja marmorfassaad, see kõik maksab,? ütles ta. Praegu on VE Majas müüdud 29 korterist kümme, Sinilaiu sõnul peaks korterid müüdud olema aasta lõpuks.

Võimaliku kliendi kaotuse kartuses oma nime mitte avalikustada sooviva kinnisvaraspetsialisti sõnul pole Tornimäe hoone eduka müügi taga midagi peale ülisoodsa hinna. ?Hind on paigas, muidu pole majal ei tegu ega nägu,? hindas ta E.L.L Kinnisvara ning EKE Investi projekti.

Kinnisvarabüroo Arco Vara juhatuse esimees Ivar Siimar ütles, et Tornimäe edu VE Maja ees on tingitud hinnast. ?Kõige vingem argument ongi hind, ma ei näe ühtegi muud tõsiseltvõetavat argumenti,? lausus ta. ?VE Majas on korterid ikka suisa luksus, kasutatud on kalleid materjale,? lisas ta.

E.L.L Kinnisvara andmetel on Tornimäe projekti maksumus 55 miljonit krooni ning hoone tootlikkus 15 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing