Euroopa Liidus tõuseb nuhkimine taas ausse

21. mai 2001, 00:00

Euroopa Liidus kavatsetakse anda õiguskaitseorganitele luba jälgida kõigi liikmesriikide kodanike elektroonilist suhtlemist. Kommunikatsioonifirmad kohustuvad säilitama kõigi telefonikõnede salvestisi, e-kirju, fakse ja interneti kasutamise andmeid seitse aastat. Nuhkimisseaduse jõustumisel võivad politseinikud, tolliametnikud ja salaluuretegelased hakata kuritegude uurimisel lugema inimeste kirjavahetust ja pealt kuulama telefonivestlusi. Praeguse seaduse järgi peavad õiguskaitseorganid küsima iga kord eraldi luba.

Euroopa Liit on võtnud suuna totalitaarse ühiskonna loomisele. Nuhkimisseadus on näide seadustest, mida Eesti ei tohiks matkida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:31
    Otsi:

    Ava täpsem otsing