Hinnatants bensiini ümber

30. mai 2001, 00:00

Lääne kütusekontsernid on alustanud hinnasõda Eesti firmade väljatõrjumiseks, põhjendas bensiinihinna langust ASi AA-Trading peadirektor Heiti Hääl. Hääle sõnul on bensiinimüüjad märtsist kuni mai keskpaigani töötanud kahjumiga. ?Alles paar päeva tagasi oli nulli juurde jõudmise võimalus, kuid siis langetas Eesti Statoil hinda,? ütles Hääl.

Bensiini hind langes esimesena Statoili tanklates, kus 95E liiter maksab nüüd 4,95 krooni. Statoili turundusjuht Marko Allikson põhjendas jaemüügihinna langetamist maailmaturu hindade langusega. Statoilile vastas hinnalangusega Neste, kelle tanklates maksab 95E liiter 4.90.

Hetkeseis: Kütuseturul pole olukord viie aastaga eriti palju muutunud. Ka praegu dikteerivad hindu peamiselt Statoil ja Neste. Ainus tõsine muutus on toimunud autokütuse hindade osas, mis on viie aastaga kahekordistunud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing