Telekomi aktsia toob IT-sektori Tallinna börsile

29. juuni 2001, 00:00

Tallinna Väärtpaberibörsil praktiliselt ainukese uue majanduse ettevõte aktsia käekäik on võrreldes teiste noteeritud aktsiate liikumisega olnud kardinaalselt erinev.

Tehnoloogiasektori buumiga kaasa läinud aktsia on oma eelmise aasta märtsis saavutatud 155 kroonisest aktsiahinnast kaotanud üle poole. Kui panna aktsia kõrvale tehnoloogiasektori hinnamuutusi kajastav Nasdaqi indeks on korrelatsioon päris muljetavaldav.

Eesti Telekomi aktsia praegune saatus sõltub lisaks tehnoloogisektori edasisele arengule ka kohalikest teguritest. Aasta alguses konkurentsile vabaks lastud fikseeritud sideliinid on Eesti Telefonilt ära võtnud kliente ja toonud alla ettevõte väga kõrgeks aetud marginaale. Kuna mobiiltelefonide omanike arv on Eestis väga suur võib prognoosida mõningast klientide kasvu pidurdumist ka Eesti Mobiiltelefonil. Peale selle tuleb arvestada ka kliendilt saadava tulu kasvukõvera alanemist, kuna mobiiltelefon on muutnud luksuskaubast tarbeesemeks. Ettevõtte käivet aitab kindlasti tõsta kolmanda mobiilside põlvkonna turuletulek aga uue toote rahva arusaamisse jõudmine võtab samuti üksjagu aega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing